01 november 2020

Spa kopen: waar moet je op letten?

Bent u op zoek naar een plek in uw tuin waar u heerlijk kunt ontspannen? Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van een spa in uw tuin? Spa’s zijn er in allerlei soorten en maten. De aanschaf van een spa is een aankoop waarbij u met veel zaken rekening moeten houden. In dit artikel vertellen wij u de aandachtspunten en andere belangrijke informatie voor het plaatsen van een spa in uw tuin.

Waar plaats ik mijn spa?

Wanneer u een spa in de tuin laat plaatsen wilt u natuurlijk optimaal kunnen genieten. De plaatsing van uw ultieme ontspanningsapparaat is daarbij een belangrijke factor. Veel mensen vinden het belangrijk om een beetje beschut te kunnen zitten in hun spa. Zo heeft u geen last van pottenkijkers en buren die u begluren. Wij raden af om de spa onder of heel dicht in de buurt van een boom te plaatsen. De bladeren en andere smerigheden die van een boom afvallen en –waaien vervuilen de binnen- of buitenkant van uw spa en bezorgen u extra onderhoud. Klanten die een spa hebben aangeschaft willen niet graag dat zij uitkijken op een saaie muur. Daarom raden wij af om een spa te plaatsen op een plek waar u helemaal opgesloten zit. Wij adviseren u graag in de zoektocht naar de ideale plek voor uw spa.

Voor hoeveel personen moet mijn spa plaats bieden?

Wanneer u een spa koopt wilt u hier ook met anderen van kunnen genieten. Heeft u een groot gezin en wilt u voor iedereen een plaatsje in de spa? Dan zult u een relatief grote spa moeten kopen en is het verstandig om deze uitsluitend met zitplekken te laten invullen. Wanneer uw spa voor een klein aantal personen bestemd is, dan kunt u ervoor kiezen om een kleinere spa die 1 of 2 ligplekken biedt aan te schaffen. Voor advies op maat over dit onderwerp kunt u ons altijd vragen stellen.

Hoeveel kost een spa?

De prijzen van een vaste spa in uw tuin zijn zeer variabel. Spa’s verschillen namelijk erg qua formaat en andere voorzieningen. Zo kunt u een spa kopen van verschillende lengte-, breedte- en hoogtematen die is voorzien van vele comfortabele jets, ledverlichting en zelfs een geluidsinstallatie. Voor al deze extra functies betaalt u natuurlijk een meerprijs. Naast de aanschafskosten zijn er ook energiekosten die een spa met zich meebrengt. Gemiddeld gezien kost een spa tussen de 0,80 en 1,70 Euro per dag om op temperatuur te houden. Goed geïsoleerde spa’s zijn iets duurder in aanschaf, maar zorgen voor lagere energiekosten.

Onderhoud van een spa

Wanneer u een spa koopt wilt u hier zo lang mogelijk van kunnen genieten. Door een spa op de juiste manier te onderhouden zorgt u ervoor dat een spa lang mee gaat. Het onderhouden van een spa kost niet veel tijd, maar moet wel met enige regelmaat gebeuren. Zo moet het water eens per kwartaal worden ververst, de filtercartridge moet elke week worden schoongemaakt en moeten de leidingen 2 à 3 keer schoongemaakt worden per jaar.

Spa aanschaffen?

Bent u ervan overtuigd dat een spa iets voor u is en wilt u graag meer informatie? U kunt ons geheel vrijblijvend contacteren voor meer informatie.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is een zwemspa en wat zijn de mogelijkheden?
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg