03 augustus 2022

Kun je kiezen voor een kleur van de binnenbak van een spa?

De kleur van de binnenbak van een spa is in de meeste gevallen wit. Er bestaan echter andere mogelijkheden hiervoor. Wil je een bepaalde sfeer creëren in de spa voor jezelf en je gasten? Kleuren kunnen daarbij erg belangrijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld een kleur kiezen dat voor rust en evenwicht zorgt. Kleuren kunnen zelfs zo krachtig zijn dat ze je gemoedstoestand veranderen en je lichaam positief beïnvloeden. 

Je zou kunnen profiteren van de kracht van kleur door te kiezen voor een spa met kleurtjes. Deze is voorzien van ledverlichting die zorgen voor ware lichttherapie. Je kunt echter al een hoop bereiken door de kleur van de binnenbak van een spa aan te passen. 

Waarom zijn bubbelbaden wit?

De meeste spa’s of bubbelbaden hebben wit als standaard kleur voor de binnenbak. Hier zijn twee goede redenen voor. Ten eerste zorgt een lichtere kleur binnenbak  voor een betere reflectie van ledverlichting. Hierdoor zien de kleuren er levendiger uit. Daarnaast zorgt de witte achtergrond ervoor dat het water overdag er mooi blauw uitziet. 

De laatste reden is dat de binnenbak van een spa vlekken en donkere waterlijnen kan vertonen als je kiest voor een donkerdere tint. Natuurlijk komen deze vlekken door slecht onderhoud van de spa, maar bij een witte binnenbak zal dit minder snel gebeuren. Wit is de kleur van hygiëne, dat is één van de redenen waarom reguliere baden vrijwel altijd wit zijn. 

Kleur binnenbak spa; de mogelijkheden

Als je een spa bestelt bij Wellness Tuinier, dan heb je bij meerdere spa types de keus voor verschillende kleuren. De standaard kleur van de binnenbak is wit. De andere mogelijke kleuren zijn: gemarmerd wit, beige, zilver en zand gemarmerd. 

Deze kleuren hebben allemaal hun eigen voordelen, eigenschappen en charmes:

Wittinten

Wit is nog steeds een van de meest populaire kleuren voor een spa. De kleur is niet voor niets een klassieker, het past eigenlijk altijd goed bij elke omgeving rond de spa. Ook is het een makkelijke keus als je de buitenbak van een spa in een bepaalde houtlook kleur wilt hebben. Wit is nooit in strijd met een bepaalde kleur of look. Bovendien heb je vaak meerdere opties voor de kleur wit. 

Zandkleuren en beige

Beige en andere zandkleuren passen ook heel erg goed bij de binnenbak van een spa. Deze kleuren geven namelijk het gevoel van een zandstrand. Dat gevoel alleen al is genoeg om te ontspannen, laat staan dat je jezelf onderdompelt in het omringende warme water. 

Zandkleuren passen erg goed bij een witte buitenkant of juist een donkere houtlook buitenkant van de spa. 

Een gemarmerde binnenbak

Als je een spa gaat uitzoeken, dan zou ook kunnen kiezen voor een binnenbak met een patroon. Marmer is namelijk een heel populaire keus vanwege zijn hoge esthetische waarden. Je kunt kiezen voor het bekende wit-zwarte marmer, maar er bestaan ook andere marmer patronen en kleuren zoals gemarmerd zand. 

Een marmeren binnenbak staat heel luxe en kan makkelijk gecombineerd worden met verschillende kleuren voor de buitenbak zoals wit, zwart of verschillende houtlooks. 

Zilveren binnenbak

Hou je niet van standaard? Wil je liever iets speciaals? Kies dan voor een zilveren kleur binnenbak voor de spa. Deze kleur heeft een bepaalde uitstraling waar veel mensen van houden. De kleur combineert goed met een lichte of donkere buitenbak. Bovendien werkt zilver erg goed met de  kleurentherapie optie. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. De kleur van de binnenbak van de spa is bij enkele van deze bubbelbaden aan te passen. 

In ons assortiment spa’s kun je kiezen uit verschillende kleuren voor de binnenbak. De volgende spa’s zijn volledig aanpasbaar wat kleur betreft:

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?