Een spa met kleurtjes; ben jij daarnaar op zoek? Of vraag jij je af wat de kleurtjes voor meerwaarde hebben? Als je op zoek gaat naar een spa, dan kun je het best van tevoren zoveel mogelijk informatie vergaren. Er bestaan namelijk veel verschillende soorten spa’s, van vele merken en met enorm veel opties en mogelijkheden. Een spa is bovendien een flinke investering. Het is daarom logisch dat je meerdere vragen hebt waar je antwoord op zoekt voordat je een aankoop doet. In dit artikel kun je meer lezen over spa’s met kleurentherapie. 

Waarom kiezen voor een spa met kleurtjes?

Als je op zoek gaat naar een spa, dan zul je zien dat er veel verschillende soorten bestaan en dat de mogelijkheden bijna eindeloos zijn. Wat grootte betreft, verschillende soorten jets, Wifi en bluetooth en zelfs een spa met kleurtjes. Waar zijn die kleuren voor en wat is de meerwaarde? Uit onderzoeken blijkt dat kleuren onze emoties kunnen bepalen. Door middel van kleur kunnen wij dus gestimuleerd of juist relaxt worden. Kleurfrequenties kunnen zelfs onze gezondheid verbeteren en ziektes voorkomen. Daarnaast zorgen kleuren dat je emotioneel beter in balans bent, je creativiteit kan gestimuleerd worden en stress verminderd. 

In geval van een spa zijn de kleuren een aanvulling op de hydrotherapie waar het warme water en de verschillende jets voor zorgen. 

Kleurentherapie bij Aquavia spa’s

Aquavia is een fabrikant van hoogwaardige spa’s. Bij hun exclusive lijn spa’s maken zij gebruik van het zogenaamde Colour Sense. In deze spa’s zitten talrijke led-lampjes die in wisselende kleuren kunnen worden aangepast. Je kunt deze kleuren direct aanpassen of instellen zodat de kleuren geleidelijk veranderen. De kleuren hebben een positief effect op je geest, lichaam en gehele gezondheid. 

De spa’s die zijn voorzien van deze optie hebben ledlampen onder water en om de omtrek van het bedieningspaneel. Op die manier kun je genieten van de kleurentherapie, maar bovendien ziet het bad er daardoor spectaculair uit. Vooral als je er ’s avonds gebruik van maakt. 

Welke kleuren geeft de spa?

De spa’s die voorzien zijn van kleurentherapie geven 5 verschillende kleuren via de led-lampjes: groen, geel, rood, paars en blauw. 

Deze kleuren hebben allen hun eigen effect op ons humeur en emoties. 

  • Groen: Groen is natuurlijk de kleur van de natuur, daarom staat de kleur voor groei, frisheid en energie. Groen geeft mensen rust, we voelen ons prettig bij de kleur;
  • Geel: Dit is een kleur die zorgt voor vrolijkheid en een positief gevoel. Geel wordt vergeleken met energie, zon, lente, zomer, een nieuw begin, levensplezier en geluk;
  • Rood: Rood is een krachtige kleur die voor veel emoties en een intense belevingswereld zorgt. Veel sportploegen spelen in een rood shirt, dat is niet voor niets. De kleur geeft namelijk energie en kracht, het verhoogt de stofwisseling, de ademhaling en onze bloeddruk;
  • Paars: Paars is een kleur die staat voor vertrouwen, spiritualiteit, bespiegeling, verandering, inspiratie, intuïtie en geestelijke kracht. De kleur werkt stimulerend op het zenuwstelsel en zorgt ervoor dat het lichaam en de geest weer in evenwicht komt;
  • Blauw: Blauw is een echte rustgevende kleur, daarom wordt het beschouwd als gunstig voor de geest en het lichaam. Door de kleur blauw waar te nemen vertraagt je stofwisseling, dit heeft automatisch een kalmerend effect.

Je ziet dat de afzonderlijke kleuren allemaal hun eigen krachten hebben. Je kunt tijdens een spa bad genieten van de helende invloeden van alle kleuren. Het valt echter aan te raden om optimaal te profiteren van een bepaalde kleur. Zo kun je bijvoorbeeld blauw instellen als je stressniveau hoog is en je veel behoefte hebt aan rust en kalmte. Heb je behoefte aan passie en energie, ga dan voor rood. Als je voelt dat je uit balans bent, stel dan de led-lampjes via het bedieningssysteem op paars in. 

Spa met kleurtjes bij Wellness Tuinier

Wil jij ook graag een spa met kleurtjes in de tuin of onder een mooie overkapping? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Wij leveren natuurlijk ook enkele modellen die voorzien kunnen worden van Colour Sense. 

De volgende spa’s in ons assortiment kunnen voorzien worden van kleurentherapie:

  • Aquavia Spa Suite spa exclusive line;
  • Aquavia Spa Quantum spa exclusive line;
  • Aquavia Spa Home spa exclusive line;
  • Aquavia Spa Cube Ergo exclusive line;
  • Aquavia Spa Cube exclusive line.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens samenstellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?