03 augustus 2022

Bestaat er een 3-hoeks spa?

Een 3-hoeks spa; bestaat dat ook? Als je een spa wilt laten plaatsen, dan zul je eerst een geschikte ruimte daarvoor moeten vinden. Voor een spa heb je aardig wat ruimte in de tuin nodig, helaas heeft niet iedereen dat. Het is dan logisch dat je alle ruimte die je hebt goed wilt benutten. Een bepaalde hoek gebruiken in de tuin zou dan een goede oplossing zijn, maar bestaan er spa’s die daarin passen? In dit artikel krijg je daar antwoord op!  

Bestaat er een 3-hoeks spa?

Mensen die een kleine badkamer hebben, benutten deze ruimte vaak optimaal door een 3-hoeksvormig bad of douchecabine te plaatsen. Dat is ook mogelijk voor een spa, deze 3-hoeks spa’s bestaan namelijk. Als je overweegt om een spa voor twee personen te nemen dan is dit ook een optie. De driehoek vorm is een goede oplossing, want het neemt relatief weinig ruimte in. De vorm maakt efficiënt gebruik van de beperkte ruimte die er is. 

Er zitten echter wel enkele nadelen aan de 3-hoeks vorm, zo heeft een spa in deze vorm een groter volume dan bijvoorbeeld een normale rechthoekige spa. Dit kan invloed hebben op het energieverbruik.  

De voordelen van een 3-hoeks spa

Er zitten bepaalde voor- en nadelen aan een 3- hoeks spa. De voordelen zijn:

 • Deze vorm spa maakt efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte;
 • Een 3-hoeks spa is geschikt voor een kleine tuin;
 • Als je op zoek bent naar een spa voor twee personen, dan neemt de driehoek vormige spa minder ruimte in dan een rechthoekige;
 • Het is een moderne en verrassende optie;
 • Een goede combinatie met een bestaand zwembad.

Niet veel mensen kiezen voor een 3-hoeks spa. Dat kan een voordeel zijn als je houdt van andere vormen en speelsheid. Sommige mensen vinden een grote rechthoekige spa niet mooi, het neemt naar hun mening teveel ruimte in en is te kolossaal. Een driehoek spa kun je in een hoek wegwerken, zodat je maar twee zijden van het bad ziet. Dit valt minder op en bovendien scheelt het veel ruimte. 

De nadelen van een 3-hoeks vormige spa

Mensen die kiezen voor een 3-hoeks spa doen dit vrijwel altijd om ruimte te besparen. Een driehoekvormige spa heeft echter ook enkele nadelen:

 • Een 3-hoeks spa heeft meer waterinhoud dan een spa voor hetzelfde aantal personen maar met rechthoekige vormen. Dat betekent dat je meer kosten hebt om het water op te warmen en rond te pompen;
 • Een 3-hoeksspa is dan misschien handig om weg te werken in een bepaalde hoek van een ruimte of tuin, het gaat nog steeds om een groot object;
 • Een hoekvormig bad is moeilijk schoon te maken, veel lastiger dan een bad met rechte vormen. Je zult daarom geheel in het bad moeten klimmen om alles goed schoon te krijgen;
 • Een spa in driehoek vorm heeft naar verhouding meer waterinhoud, maar wat ruimte betreft voor de gebruikers juist niet.

Vooral het laatste nadeel is belangrijk. Als je een spa koopt, dan doe je dat voor de wellness ervaring. Je wilt genieten van het heerlijke warme bad en de massagestralen. Daarbij is het ook belangrijk dat je comfortabel kunt liggen en zitten. Een 3-hoeks spa is onhandig wat indeling betreft. In de meeste gevallen is het slechts voorzien van één ligplaats en anderhalve plek om te zitten. Dat is niet bepaald ideaal en maakt deze vorm spa minder geschikt voor gebruik met meerdere personen. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Wij leveren echter alleen rechthoekige en vierkante spa’s. Naar onze mening bieden deze het meeste comfort en een betere wellness ervaring dan een 3-hoeks spa. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

 • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
 • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
 • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?
Kun je kiezen voor een kleur van de binnenbak van een spa?