mogelijkheden van een zwemspa
04 augustus 2022

Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?

Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa? Als mensen het hebben over een bubbelbad, hottub, spa of whirlpool, hebben ze het dan over hetzelfde product? Of bestaan er toch verschillen tussen de apparaten? In dit artikel kijken we terug op het ontstaan van het product en gaan we in op de verschillende namen. 

Het ontstaan van de hottub

De term hottub verwijst naar ronde houten kuipen waar warm water in wordt gedaan. Deze werden in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw populair. In de oudheid werden er in het Romeinse rijk, bij de Vikingen en in sommige Aziatische landen bubbelbaden gemaakt van hout. De hottub is hiervan afgeleid. 

Dit soort bubbelbaden lijken wat op een groot wijnvat, stalen hoepels houden de planken dan ook op hun plek. Een hottub is vaak ook vrij diep. Om het water warm te krijgen word er traditioneel een houtkachel gebruikt. Een klassieke hottub is daarnaast niet voorzien van een filtersysteem, daardoor is het niet bepaald hygiënisch. Dat houdt mensen echter niet tegen om nog te genieten van dit soort baden. Een echt bubbelbad is het echter niet te noemen. 

Hydrotherapie doet zijn intrede

In de jaren 70 veranderde de markt op gebied van bubbelbaden. In plaats van hout werden de baden gegoten van glasvezel. Daarnaast werden er filters, pompen, jets en een verwarmingssysteem toegevoegd. De moderne spa, bubbelbad of whirlpool was geboren. 

De verandering van naam had als reden om onderscheiding aan te brengen tussen een hottub en het nieuwe product. Er zaten dan ook grote verschillen tussen de klassieke houten kuip en de modernere spa. Alleen al het filtersysteem zorgde voor een grote vooruitgang. Het water werd veel schoner, hygiënischer en daardoor veiliger om van te genieten. Daarnaast hield het verwarmingssysteem het water langer warm, zo kon er langer worden genoten van het bad. De meest in het oog springende toevoeging was die van pompen en jets. Hierdoor werd een massage mogelijkheid gecreëerd, wat een geheel nieuwe ervaring was. Het hielp ook nog bij spier- en gewrichtsproblemen, hydrotherapie deed zijn intrede. 

Als mensen het woord spa horen, dan denken ze vaak aan een kuuroord of spa waar je een dagje heen kunt gaan. Commerciële plekken waar je massages kunt krijgen, pedicures en andere behandelingen. Bovendien kun je er baden in verschillende warme bubbelbaden. Deze verwarring is de reden waarom er vaak gebruik gemaakt wordt van verschillende woorden voor een spa, zoals bubbelbad of whirlpool. Een spa blijft echter een bad met strategisch geplaatste jets die zorgen voor heerlijke hydrotherapie. 

Wat is het verschil tussen een whirlpool en spa?

Spa’s zijn heel populair. Daarom komen er steeds meer fabrikanten op de markt met hun eigen gemaakte bubbelbaden. Om zich te onderscheiden maken ze gebruik van verschillende namen. Zo is de naam whirlpool ook ontstaan. Een whirlpool is echter gewoon precies hetzelfde als een spa. 

Tegenwoordig bestaan er vele honderden bedrijven over de wereld die spa’s produceren. Het gaat dan om bubbelbaden van verschillende materialen, types, kwaliteitsklassen en met verschillende functies en opties. 

Als je op zoek gaat naar een spa, dan zul je verschillende namen tegenkomen: Bubbelbaden, spa’s en whirlpools. Je weet nu dat een hottub eigenlijk een ander product is, maar sommige moderne varianten bieden tegenwoordig ook hydrotherapie mogelijkheden. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Er is dus eigenlijk geen verschil tussen een whirlpool en spa. Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?
Kun je kiezen voor een kleur van de binnenbak van een spa?