spa op gras zetten
21 juli 2022

Een spa op gras; kan dat?

Een spa op gras; kan dat? Als je een spa wilt gaan kopen, dan is het belangrijk om te bepalen waar je de spa wilt plaatsen. Een zonnige plek uit de wind is in de meeste gevallen de beste plek voor een spa. Maar op wat voor ondergrond kun je de spa het beste plaatsen en kan het gewoon op een gazon? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen. 

Een spa op gras; kan dat?

Je kunt een spa het best niet rechtstreeks op gras of de kale grond plaatsen. Een bubbelbad heeft namelijk een stevig, vlak en stabiele ondergrond nodig om veilig te staan. Een spa moet heel wat gewicht dragen als er water en mensen inzitten, hierdoor kan de spa ongelijkmatig op het gras gaan staan. Als een spa niet gelijkmatig staat dan ontstaat er spanning op bepaalde delen van het bad, waardoor er breuken kunnen komen in het frame en de oppervlakte van het bad zelf. 

Het is daarom belangrijk om te zorgen voor een goede ondergrond. Natuurlijk kan een spa op gras geplaatst worden, maar dit deel van het gazon zal dan wel eerst aangepast moeten worden. 

Kun je een spa rechtstreeks op de grond plaatsen?

Je kunt een bubbelbad het best niet op de kale grond plaatsen. Een spa gevuld met water en mensen heeft een flink gewicht. Al dit gewicht rust op slechts zo’n 4 vierkante meter. Hierdoor kan de spa in de loop van de tijd ongelijk in de grond gaan zakken. De spa staat dan niet meer waterpas, dit kan leiden tot scheuren en schade. Dat komt doordat het gewicht dan op één bepaalde kant rust. Het frame is ontworpen om het gewicht gelijkmatig te dragen. 

Je zult daarom moeten zorgen dat de grond waarop je een spa plaatst stabiel en sterk genoeg is om het gewicht gelijkmatig te dragen. 

Op welke ondergrond kun je een spa het best plaatsen?

Als je een spa op gras wilt laten plaatsen, dan zal eerst het gazon geëgaliseerd moeten worden. Dit doe je door dit deel van het gazon af te graven. Verwijder de gehele grasmat op dit deel en graaf nog eens zo’n 15 cm grond daaronder weg. Vervolgens stort je daar zo’n 2 tot 3 cm zand. Dit zand stamp je goed aan om er vervolgens een solide basis op te plaatsen. Je kunt zelf bepalen wat voor materiaal je daarvoor gaat gebruiken zoals:

  • Beton;
  • Grind;
  • Straatstenen;
  • Een stevig terras met goede structurele ondersteuning.

Het is tevens belangrijk om te weten wat voor soort grond er in jouw tuin ligt. In Nederland hebben we over het algemeen twee grondsoorten; klei en zandgrond. Vooral klei staat erom bekend dat het zacht is en mogelijk kan verzakken. Het is daarom aan te raden om informatie aan te vragen bij de leverancier of het bedrijf dat de spa plaatst. Zij kunnen van te voren bepalen of en wat er aan de locatie gedaan moet worden voordat de spa geplaatst wordt. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: Een spa op gras; kan dat? Wil jij ook graag een spa in de tuin? Deze kan het best geplaatst worden op een solide ondergrond zoals beton of bestrating. Je kunt natuurlijk wel gras om de spa heen laten leggen.

Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Wij kunnen je ook helpen om een prachtig gazon aan te leggen, Wellness Tuinier is niet voor niets dé wellness specialist van Nederland. Wij kunnen namelijk het hele project van A tot Z verzorgen. 

In ons assortiment spa’s kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?