afmetingen spa
04 augustus 2022

Een spa op maat laten maken; kan dat?

Een spa op maat laten maken; kan dat? Als je een spa in je tuin wilt laten plaatsen, dan is het heel belangrijk om eerst de juiste plek te bepalen. In de meeste gevallen is de meest zonnige plek van de tuin de ideale plek voor een spa. Op deze plek een goede stabiele basis aanleggen voor de spa met een mooi terras eromheen is ideaal. Maar wat nu als je weinig ruimte hebt of als je juist een spa wilt die perfect op een bepaalde plek past? Kun je dan een spa op maat laten maken? In dit artikel gaan we op deze vraag in. 

Een spa op maat laten maken; kan dat?

Er zijn bedrijven die het voor doen komen dat ze een spa op maat aanbieden. Het gaat dan echter altijd om een op maat gemaakt zwembad dat de uitstraling heeft van een spa. Het ziet er luxe uit, maar het heeft niet de kenmerken van een echte spa zoals verwarming tot 40 graden, jets en bubbels voor massage en heerlijke zit- en ligplaatsen. Laat staan alle andere opties die er bestaan voor spa’s, zoals lichttherapie. Een op maat gemaakte spa kun je daarom niet scharen onder hydrotherapie, het gaat in deze gevallen meer op een plunge pool. 

De reden waarom je een spa niet op maat kunt laten maken is vanwege de kosten. Spa’s bestaan sinds de jaren 70. In de loop van de jaren zijn de bubbelbaden enorm in kwaliteit toegenomen. Fabrikanten van spa’s weten nu precies waar ze jets moet plaatsen voor massage van een bepaald lichaamsdeel, wat de meest comfortabele zit- en ligposities zijn en hoeveel pompen er nodig zijn voor de juiste druk. Het technische gedeelte van de spa en het materiaal zijn bovendien zeer verbeterd.

Een hoogwaardige spa is daarom al een optimaal stukje vakmanschap. Er bestaan bovendien spa’s van allerlei afmetingen, met verschillende indelingen en vele opties. Het is daarom niet nodig om een spa op maat te laten maken. 

Een spa op maat samenstellen

Natuurlijk kun je wel zelf een spa op maat samenstellen. Als je een spa gaat bestellen, dan kun je namelijk voor verschillende opties kiezen. De eerste keus die je moet maken gaat om het aantal zit- en ligplaatsen. Deze keus kun je het best laten afhangen van je gezinssituatie of het aantal mensen die je tegelijkertijd wilt laten genieten van het bubbelbad. 

Daarnaast zul je de keus moeten maken voor de afmetingen van de spa. Als het gaat om grotere spa’s, dus om spa’s van 5 tot 7 personen, dan zijn de verschillen van grootte niet enorm. De maten liggen rond 216 cm x 216 cm. Spa’s voor minder personen, zoals 2- persoons of 3-persoons spa’s zijn wat afmeting betreft kleiner. Je kunt dan denken aan 202 cm x 172 cm. 

Wat voor extra opties bestaan er voor een spa?

Naast de keus voor het aantal personen en de afmetingen heb je nog extra opties voor een spa. Zo kun je een spa bijvoorbeeld laten voorzien van ledverlichting. Dankzij strategisch geplaatste lampjes kun je verschillende kleuren kiezen tijdens het baden. 

Een andere optie is een Bluetooth audio set, je spa wordt dan voorzien van hoogwaardige speakers. Hiermee kun je heerlijk van muziek genieten terwijl je ontspant in het bad. 

De laatste optie waar steeds meer mensen voor kiezen is Wifi. De spa wordt dan voorzien van Wifi, hierdoor kun je de spa via jouw smartphone of tablet bedienen. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. 

In ons assortiment spa’s kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Zoek je een spa op maat? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?
Kun je kiezen voor een kleur van de binnenbak van een spa?