03 augustus 2022

De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?

De buitenbak van een spa heeft enkele belangrijke functies; het zorgt voor de stevigheid van het bad, het is belangrijk om de warmte van de spa vast te houden en het heeft esthetische waarden. 

De buitenbak moet sterk genoeg zijn om jarenlang gebruik te garanderen zonder ongelukken of schade. Daarnaast is isolatie erg belangrijk in geval van een spa, het zou anders enorm veel energie kosten om het water goed op temperatuur te houden. Als het uiterlijk van de spa belangrijk voor jou is, dan is de buitenbak echter niet alleen functioneel maar moet het ook visueel aantrekkelijk zijn. Er bestaan veel verschillende soorten spa’s, waarbij je ook nog eens opties hebt om uit te kiezen. Eén van die opties is de kleur van de buitenbak van een spa.  

In dit artikel kun je meer lezen over deze buitenbak en in wat voor kleuren je deze kunt bestellen. 

Waar is de buitenbak van een spa van gemaakt?

Een spa is voorzien van een binnenbak en een buitenbak. Tot de jaren 70 van de vorige eeuw werden de buitenkanten van hottubs gemaakt van hout. Zulke hottubs kun je nog steeds krijgen, maar de meeste fabrikanten kiezen voor andere materialen voor de buitenbak. De meest gebruikte materialen zijn vinyl, acryl en plastic. Daarnaast zie je ook wel eens bubbelbaden die gemaakt worden van cement, staal, glasvezel of opblaasbaar PVC, maar deze komen minder vaak voor. 

Vinyl is niet één van de meest duurzame materialen voor een spa. Het werkt niet goed wat isolatie betreft. Daarnaast staat vinyl bekend dat het eerder barst of scheurt en dat het verkleurd door langdurige blootstelling aan de zon. 

Buitenbakken die van plastic zijn gemaakt zorgen voor een lichter bubbelbad. Een voordeel daarvan is dat het bad makkelijker te vervoeren is. Een nadeel is echter dat plastic niet goed isolerend werkt. Dit heeft gevolgen op de energierekening. 

Acryl is het meest geschikte materiaal voor de buitenbak van een spa. Het is enorm sterk, duurzaam en houdt warmte heel goed vast. Als je kijkt naar bubbelbaden van kwaliteit, dan zijn de meeste buitenbakken gemaakt van acryl. Daarnaast bieden deze meerdere opties op gebied van kleur voor de buitenbak van de spa. 

De kleur voor de buitenbak van een spa kiezen

Er bestaan veel verschillende soorten spa’s. De meeste van deze spa’s zijn voorzien van een witte binnenbak en een buitenbak dat voorzien is van een bepaalde kleur. Deze kleur varieert per spa, maar er bestaan ook spa’s waarbij je deze kleur zelf kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een spa met een witte, zwarte of houtkleurige buitenkant. De buitenkant is echter bijna altijd gemaakt van acryl. Als je kiest voor een bepaalde houtkleur, dan gaat het dus om een houtlook. 

Als je op zoek gaat naar een spa, dan kun je jouw keus laten bepalen door verschillende factoren. Eén van die factoren is de kleur van de buitenbak. De buitenkant van de spa is namelijk een grote eyecatcher. Een spa is een flink apparaat en valt op in jouw tuin. Het is dan logisch dat je voor een buitenkant wilt kiezen die je mooi vindt. Je kunt je keus laten bepalen door de stijl die in jouw tuin al aanwezig is. Laat je jouw tuin renoveren tegelijkertijd met het plaatsen van de spa? Kies dan voor de kleur die het best bij de nieuwe uitstraling past! 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Enkele van deze spa’s bieden de mogelijkheid om de kleur van de buitenbak van de spa aan te passen.

Deze mogelijkheid heb je bij de volgende spa’s:

De eerste drie spa’s worden standaard met een grijze omkasting geleverd. Daarnaast heb je een keus uit drie verschillende houtlook kleuren als buitenbak.

De laatste twee spa’s zijn verkrijgbaar met verschillende kleuren buitenbak.  

Wist je dat je ook de kleur van de binnenbak kunt aanpassen bij enkele van onze spa’s? Je kunt op zo’n manier zelf de gehele uitstraling van de spa bepalen. 

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
Kun je kiezen voor een kleur van de binnenbak van een spa?