21 juli 2022

Welke vormen spa’s zijn er?

Welke vormen spa’s zijn er? Sinds een aantal jaar is het heel populair om een zwembad in eigen tuin te laten plaatsen. Een spa kan een prachtige aanvulling daarop zijn, zeker wanneer je deze opneemt in het gehele ontwerp van de tuin. Spa’s en zwembaden bieden het hele jaar plezier voor iedereen. Kinderen vinden het heerlijk om te zwemmen, maar ook om met de waterstralen van de spa te spelen. Voor jou biedt een spa een heerlijk ontspannen moment.

Spa’s hebben eigenlijk altijd een vierkante of rechthoekige vorm. Je kunt de vormen van de spa echter aanpassen door er een ombouw om te plaatsen. Dat geeft je de mogelijkheid om je wellness tuin geheel naar eigen wens te creëren. In dit artikel geven we enkele voorbeelden van spa vormen, maar eerst noemen we de gezondheidsvoordelen van een spa. 

De therapeutische werking van een spa

Water wordt al sinds de oudheid gebruikt als een bron van ontspanning. Voorbeelden van beschavingen die genoten van de therapeutische werking van water waren de oude Grieken en de Romeinen. Ook Arabische landen kennen een lange traditie op gebied van hydrotherapie. 

De revolutie op gebied van hydrotherapie startte in westerse landen toen de Jacuzzi broers een hydraulisch badsysteem ontwierpen voor hun familieleden. Sindsdien genieten steeds meer mensen van een spa in hun eigen tuin. Niet alleen zorgt een spa voor ontspanning en romantiek, de waterstralen geven een heerlijke massage. 

De verschillende soorten hydrotherapie

Water kan op verschillende manieren therapeutisch werken. Er bestaan daarom verschillende vormen van hydrotherapie. De eerste is fysieke hydrotherapie, dit werkt door middel van de verschillende waterstralen en bubbels in de spa. Daarnaast heb je thermische hydrotherapie. Iedere temperatuur heeft een ander effect op het lichaam. Heet water zorgt voor ontspanning van de spieren. Koud water werkt daarentegen stimulerend voor de bloedsomloop en de hartslag.  

Een andere vorm van hydrotherapie is door middel van mineralen. Je kunt bepaalde mineralen zoals Dode Zee zout of magnesiumzout aan het water toevoegen. Deze hebben een heilzame werking voor de huid en het lichaam. Sommige hoogwaardige spa’s zijn bovendien voorzien van lichttherapie. 

Welke vormen spa’s zijn er?

Spa’s zijn eigenlijk altijd rechthoekig of vierkant. Je kunt de vorm echter aanpassen door de spa te integreren in een mooi ontworpen tuin. Als je een spa wilt gaan kopen, laat de keus dan niet alleen bepalen door het uiterlijk van de spa. Het is vooral belangrijk welke opties je belangrijk vindt en hoeveel personen er in de spa moeten passen. 

Een ronde spa

Een spa met een ronde vorm staat heel klassiek. Dit is vooral een goede keus als je de spa bij een rond zwembad wilt plaatsen. Het wordt dan een mooi geheel. Spa’s zijn altijd rechthoekig van vorm, om een rond gevormde spa te krijgen zul je daarom de spa moeten inbouwen. 

Een vierkante spa

Vind je de originele vierkante vorm van de spa prima? Dan kun je de spa zo in je tuin laten plaatsen. Spa’s zijn tegenwoordig prachtig afgewerkt, dus een ombouw is in principe niet nodig. Wil je de spa integreren bij een vierkant zwembad? Dan kun je de spa eventueel ingraven of zorgen voor een verhoging. 

Een tropische spa

Heb je een tuin met een tropische uitstraling? Dan kun je de spa eventueel in lagunestijl aan laten leggen. Een lagune stijl bubbelbad is een spa met ronde vormen, het ziet er uit als een soort eiland. 

Een spa in een rotstuin

Hou je van een natuurlijke sfeer in de tuin? Dan kun je bijvoorbeeld de spa omringen met een rotsmuur, een waterstroom, mooie planten en een houten terras. Natuurlijke vormen en materialen om de spa passen heel goed bij een zwembad met natuurlijke materialen en vormen. 

Een moderne spa

Heb je een modern en strak ontworpen tuin? Er bestaan spa’s die daar heel goed bij passen. Fabrikanten maken steeds vaker gebruik van echte ontwerpers om hun spa’s vorm te geven. De keus wordt daardoor steeds groter en de spa’s steeds mooier. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Wij leveren echter alleen rechthoekige en vierkante spa’s. Naar onze mening bieden deze het meeste comfort en een betere wellness ervaring dan ronde hottubs. Wij kunnen de spa’s natuurlijk ook plaatsen in een ombouw naar wens zodat de spa geheel naar wens in jouw tuin integreert. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je een spa in één van deze categorieën bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!