Spa aanschaffen limburg
03 augustus 2022

Een spa op tegels plaatsen; tips en tricks

Als je een spa in je tuin wilt laten plaatsen, dan moet deze natuurlijk wel een mooi plekje krijgen. Veel mensen kiezen daarom voor een terras om hun spa heen. Het maakt de wellness ervaring namelijk compleet als je vanuit het bad heerlijk neer kan ploffen op een comfortabele ligstoel. Het is daarom aanlokkelijk om een spa op tegels te plaatsen. Maar kun je dit zomaar doen? Wat is de beste ondergrond voor een spa en hoe maak je een terras spa proof? In dit artikel kun je er alles over lezen. 

Wat is de beste ondergrond voor een spa?

Een spa is van zichzelf al een vrij zwaar apparaat. Dat geldt zeker wanneer het gevuld is met water en wanneer er mensen inzitten. Dat is de reden waarom een spa op een stevige en gelijkmatige ondergrond gezet moet worden. Als je een spa bijvoorbeeld op gras of kale grond plaatst, dan zou de spa langzaam weg kunnen zakken. De spa staat dan niet meer gelijkmatig waardoor er druk ontstaat op bepaalde plekken van het frame. Dit kan leiden tot scheuren in de spa. 

Een stevige ondergrond is dus nodig om de spa te plaatsen. Je kunt dit doen door een spa op tegels te plaatsen, maar als je echt zekerheid wilt, dan zul je nog een stapje verder moeten gaan. 

Een spa op tegels plaatsen; tips en tricks

Een spa op tegels kan werken, maar je kunt nog beter kiezen voor een stevigere optie: Het storten van beton of grind als ondergrond. Daar bovenop kun je eventueel tegels plaatsen, maar je kunt ook een mooi terras met natuurstenen tegels om de spa heen laten leggen. Als je dat doet, dan zal de spa nooit doorzakken waardoor er eventueel schade kan ontstaan. 

Wil je een spa zo stabiel mogelijk plaatsen? Maak dan gebruik van de volgende tips en tricks:

  1. Bepaal waar je de spa in de tuin wilt plaatsen;
  2. Graaf dit deel van de tuin zo’n 15 cm diep uit;
  3. Stort zo’n 5 cm zand en stamp dit aan;
  4. Over dit zand kun je gewapend beton storten of grind;
  5. Nu heb je een hele stevige ondergrond voor de spa;
  6. Om de spa heen kun je een mooi terras of looppad van tegels plaatsen.

Een spa is natuurlijk niet af zonder een mooie afwerking om de spa heen. Je kunt een spa op een gras plaatsen door gebruik te maken van het bovenstaande principe, maar een spa op een terras staat ook erg mooi. Daarbij is het verstandig om gebruik te maken van slipvrije terrastegels. Deze zijn speciaal gemaakt om langs een zwembad, plunge pool of spa te plaatsen. Door slipvrije tegels te plaatsen ga je ongelukken tegen. Op een tuinpad of terras kun je namelijk lelijk vallen als je wegglijdt door water dat onvermijdelijk uit het bad vandaan komt.  

Spa’s bij Wellness Tuinier

Een spa op tegels plaatsen, in dit blog heb je enkele tips en tricks kunnen lezen. Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Tevens kunnen wij je helpen met het aanpassen van jouw tuin voor de komst van de spa, wij hebben namelijk onze eigen hoveniers in dienst!

In ons assortiment spa’s kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden op gebied van tegels? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?