spa acht personen
03 augustus 2022

Een spa samenstellen: zo doe je dat!

Wil jij jouw eigen spa samenstellen? Een spa is een bezit om trots op te zijn, het is alsof je een warmwaterbron in je eigen achtertuin hebt. In een spa kun je heerlijk ontspannen, je spieren en gewrichten zullen er blij mee zijn. 

Als je besluit om een spa te gaan kopen, dan kan het nog best moeilijk zijn om de juiste te kiezen. In dit artikel kun je daarom lezen welke opties er allemaal zijn. Zo kun jij een weloverwogen keus maken. 

De grootte en maten van de spa

Als je een spa gaat kopen, dan doe je er verstandig aan om als eerste het aantal zit- en ligplaatsen te overwegen. Het is ook van groot belang om de elektrische behoeften na te gaan die aan een spa verbonden zitten. Daarnaast zijn de afmetingen natuurlijk belangrijk. Je wilt een spa hebben die goed past op de plek die je voor ogen hebt. 

Bepaal de geschikte plaats voor de spa

Voordat je op zoek gaat naar een mooie spa kun je het best eerst bepalen waar de spa komt te staan. Meestal worden ze op een terras, veranda of onder een overkapping geplaatst. Waar je de spa ook wilt zetten, zorg dat je deze plek goed opmeet. Je kunt eventueel gebruik maken van een touw om de omtrek van de spa te bepalen. Houd er rekening mee dat er voldoende ruimte om de spa moet overblijven voor doorgang, toegang tot de apparatuur en voor een eventuele trap of coverlift. 

Hoeveel zitplaatsen heeft de spa?

Heb je een groot gezin of wil je gasten uitnodigen om mee te genieten? Om de beurt in bad gaan is niet gezellig en zorgt niet voor de optimale ervaring. Je zult dan moeten kiezen voor voldoende zitplaatsen, zoals bijvoorbeeld een 7-persoons spa. 

Ga je alleen of slechts met z’n tweeën in de spa? Dan is een spa voor 2 tot 3 personen een prima optie. 

Hoe belangrijk vind je ligplaatsen?

Spa’s zijn voorzien van zit- en ligplaatsen. Door te gaan liggen kun je optimaal genieten van de spa, dit zorgt voor de ware hydrotherapie. Ligplaatsen zijn namelijk voorzien van meer jets, deze geven een volledige massage. Een ligplaats neemt echter de ruimte in van twee normale zitplaatsen, het is dus belangrijk om te overwegen wat je belangrijk vindt: Een sociale ervaring of een ware wellness ervaring. 

Het materiaal van de spa

Voor de binnenbak van een spa wordt meestal acryl gebruikt, dit is het sterkst en meest duurzaam. Er bestaan echter ook spa’s van andere materialen zoals vinyl of plastic. Het materiaal waar de spa van gemaakt is bepaalt het uiterlijk, maar ook hoe goed het isoleert en hoelang het meegaat. Bij sommige spa’s kun je kiezen voor een bepaalde kleur binnenbak, wit is standaard maar er zijn ook andere kleuren mogelijk. 

De buitenkant van de spa is ook gemaakt van acryl. Op het oog kan het op hout lijken, maar het gaat in bijna alle gevallen om houtlook materiaal. Alle apparatuur van de spa, zoals pompen en filters, bevindt zich achter deze buitenbak. Ook voor deze buitenbak bestaan er opties voor bepaalde kleuren. 

Het aantal jets

Jets zijn de wateruitlaten die zorgen voor de massage. Deze jets werken door water met lucht te vermengen. Het is logisch om te denken dat meer jets altijd zorgt voor een betere ervaring, maar dat hoeft niet zo te zijn. Het gaat erom dat jets strategisch geplaatst zijn en dat de jets voldoende kracht hebben. Daarom is het belangrijk dat de verhouding tussen het aantal pompen en het aantal jets goed is. Anders zou er drukverlies op kunnen treden. 

Het aantal pompen in de spa

De pomp van de spa vervoert het water naar de jets. Het is belangrijk dat de spa voorzien is van voldoende pompen om de druk op de jets hoog te houden. 

Een cover over de spa

Een cover is een doek dat je over de spa spant om het water warm te houden en om vuil tegen te voorkomen. Op zo’n manier kun je besparen op gebied van energiekosten en schoonmaakkosten. Een cover zit niet standaard bij een spa, maar kun je als optie erbij kiezen. 

Spa samenstellen met extra opties

Er bestaan allerlei extra opties waarmee je een spa kunt samenstellen. Zo kun je kiezen voor ledverlichting dat kleurentherapie geeft, een audio surround set dat werkt op Bluetooth en zelfs Wifi. Deze opties zijn in principe niet nodig voor de wellness ervaring, maar kunnen een zeer aangename aanvulling zijn. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Wil je de spa samenstellen naar eigen wens? Via onze website kun je dit doen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?
Kun je kiezen voor een kleur van de binnenbak van een spa?