hoeveel ruimte voor spa
21 juli 2022

Hoe groot is een spa?

Hoe groot is een spa? Dit is een belangrijke vraag als je op zoek bent naar een spa. Je moet er namelijk wel ruimte voor hebben in je tuin of woning. Daarnaast zijn de maten belangrijk om te weten. Zo kun je de juiste voorbereidingen te treffen op de komst van jouw gewenste bubbelbad. In dit artikel kun je meer lezen over de grootte van een spa. 

Hoe groot is een spa?

Er bestaan verschillende soorten spa’s, niet alleen wat opties betreft, maar ook wat grootte betreft. De maat van de spa wordt in de meeste gevallen bepaald door het aantal personen die erin passen. Daarnaast bestaan er ook spa’s die zich specifiek richten op ruimte voor de gebruiker. In de regel geldt echter dat hoe meer mensen er in de spa passen, des te groter de spa zal zijn. Er bestaan spa’s voor één persoon, deze zal ongeveer 150 cm x 200 cm groot zijn. Spa’s voor meerdere personen hebben een gemiddelde maat van ongeveer 210 cm x 210 cm. De diepte van een spa is meestal rond 90 cm. 

Wat voor maat spa past bij mij?

Je kunt het best de maat spa kiezen die het best past bij jouw gebruik. De juiste keus wordt bepaald door een aantal factoren: Met hoeveel mensen ga je de spa gebruiken? Hoeveel ruimte heb je in de woning of tuin? Wat voor en hoeveel zit- en ligplaatsen wil je hebben? Welke opties wil je hebben op de spa?

Wil je een spa voor het hele gezin? Dan kies je voor een 4 tot 7 persoons spa. Wil je met z’n tweeën of alleen genieten van de spa? Kies dan voor een 2 tot 4 persoons spa. De maat van een spa waar veel personen in passen verschilt niet eens zo veel van een spa met minder zit- en ligplekken. De buitenmaat is daarom meestal niet bepalend voor jouw keus, het gaat om het aantal zit- en ligplekken. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: Hoe groot is een spa? De maat van de spa is niet alleen belangrijk voor het gebruik. De plaats waar je de spa gaat plaatsen is enorm belangrijk. Zorg voor een plateau met voldoende ruimte, zo’n 50 cm extra om de spa heen is ideaal. Deze ruimte heb je nodig voor een eventuele ombouw, planten en bestrating. 

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons heb je een enorme keus aan verschillende spa’s, ook wat grootte betreft. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in een prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop is. Verschillende indelingen voor 4 of 5 personen.

De meest compacte spa in ons assortiment is de Aquavia Spa Suite spa exclusive line. Deze spa is speciaal ontworpen voor suites. De maten van deze spa zijn: 202 cm x 153 cm x 72 cm. De grotere spa’s in ons assortiment hebben ongeveer dezelfde afmetingen: 216 cm x 216 cm x 90 cm. 

Wil je een spa in één van deze categorieën bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?