hoeveel ruimte voor spa
15 juli 2022

Hoeveel ruimte neemt een spa in?

Ben je van plan om een spa aan te schaffen of heb je jouw oog al laten vallen op een mooie spa? Een spa in je tuin, huis of onder een overkapping is een verrijking van jouw leven. De spa geeft je de mogelijkheid om het hele jaar heerlijk te genieten van de therapeutische werking van warm water. Er komt echter een hoop kijken bij de plaatsing van het bad. Belangrijk daarbij is hoe groot het betreffende bad is, want je moet er natuurlijk wel voldoende ruimte voor hebben. Hoeveel ruimte neemt een spa in is daarom een logische vraag. In dit artikel gaan we in op deze vraag en geven we je nog enkele belangrijke tips. 

Hoeveel ruimte neemt een spa in?

Er bestaan veel verschillende soorten spa’s. Er bestaan spa’s voor twee personen (zelfs éénpersoons spa’s) maar je kunt ook 8 persoons spa’s krijgen. Het is logisch dat een spa voor 8 personen groter is dan een spa voor één persoon. De ruimte die een spa inneemt is dus voor een groot deel afhankelijk van het aantal personen dat erin past. Daarnaast is belangrijk om te kijken naar de vorm van de spa. Er passen veel mensen in een ronde hottub, maar in sommige gevallen is deze niet veel groter dan een spa waar maar enkele mensen inpassen. Een spa heeft namelijk verschillende zit- en liggedeeltes, deze nemen vaak meer ruimte in beslag. 

De kleinste spa die wij verkopen is de Aquavia Spa Suite spa exclusive line. Deze is speciaal gemaakt voor suites en heeft 4 zit- en ligplaatsen. Dit bad heeft de afmetingen 202 cm x 153 cm x 72 cm. De grootste spa is de Aquavia Spa Aqualife 7. Deze heeft de volgende afmetingen: 216 × 216 × 90 cm. 

Naast de ruimte van de afmetingen van de spa, kun je het best rekening houden met nog twee factoren. 

Tip: Zorg voor extra ruimte

De afmetingen van een spa bepalen dus hoeveel ruimte de spa inneemt. Er moet dus voldoende ruimte zijn op de plek waar je de spa wilt plaatsen. Je hebt daardoor een vlak plateau nodig die minimaal deze de lengte en breedte afmetingen heeft. Het valt echter aan te raden om voor meer ruimte te zorgen. Misschien wil je een ombouw maken, een pad langs de spa of je hebt ruimte nodig voor een lift voor de cover. Zo’n 50 cm extra ruimte rond de spa is ideaal. 

Daarnaast is de diepte van de spa heel belangrijk voor de levering. Een spa wordt namelijk op z’n zij aangeleverd en verplaatst naar zijn toekomstige plek. De diepte is dus iets om rekening mee te houden. Is de toegang naar jouw tuin bijvoorbeeld breed en hoog genoeg voor de afmetingen van de spa? Als de spa breder en groter is dan de toegang, dan zal er een hijskraan geregeld moeten worden. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: Hoeveel ruimte neemt een spa in? Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Een duurzame spa van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Een modern en strak ontworpen spa. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Een uiterst exclusieve spa in een prachtig modern design. De spa heeft veel exclusieve kenmerken. Op dit moment is dit de beste en meest verfijnde spa die in Europa te koop is. Verschillende indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?