01 november 2020

Heeft een spa onderhoud nodig?

Heeft u een spa of zwemspa of wilt u er graag een aanschaffen? Bent u geïnteresseerd in het onderhoud dat een spa nodig heeft? Om de kwaliteit van het water en de levensduur van uw spa te optimaliseren dient u uw spa te onderhouden. Dit onderhoud vergt weinig tijd, maar moet wel op een regelmatige basis gebeuren. Wilt u weten hoe u uw spa moet onderhouden en hoe u ervoor kunt zorgen dat deze werkzaamheden zo minimaal mogelijk zijn? In dit artikel leggen we alles van A tot Z uit.

Wat is een spa precies?

Een spa is een bubbelbad dat is wordt gezien als de ultieme ontspanningsplek. Een spa heeft zit- en ligplekken die zijn voorzien van uiterst comfortabele jets. Deze jets brengen stralen in het water die bijvoorbeeld in uw rug ‘duwen’. Deze stralen worden door heel veel mensen als zeer prettig ervaren. Daarnaast is dit ook nog eens goed voor uw spieren. Verblijven in een spa is trouwens sowieso goed voor uw gezondheid. Zo hebben uw bloedcirculatie, stressniveau en nachtrust allemaal baat bij een ontspansessie in een spa.

Hoe onderhoud ik mijn spa?

Een spa vereist niet veel tijd qua onderhoud, maar moet toch wat aandacht hebben. Zo moet het water van een spa 3 à 4 keer per jaar worden ververst, moeten de leidingen van een spa 2 tot 3 keer per jaar worden gereinigd en moet de cartridge van de filter het liefst wekelijks worden schoongemaakt. Verder is het goed om de buitenkant en de randen van de spa zo af en toe eens grondig schoon te maken. Staat uw spa in de buurt van een boom waardoor er bladeren invallen? Schep deze er dan zo snel mogelijk uit. De bladeren in de spa zorgen voor bacteriën waardoor de kwaliteit van het water snel achteruit gaat.

Wat kan ik doen om minder werk aan mijn spa te hebben?

De weinige werkzaamheden die u aan uw spa heeft kunt u ook nog eens tot een absoluut minimum beperken. Door de spa op een plek te plaatsen waar er weinig bladeren en andere vervuiling in uw spa kan vallen, altijd met schone badkleding en voeten in het water te stappen, uw spa goed af te sluiten wanneer u hem niet gebruikt en een goede filter aan te schaffen zorgt u ervoor dat uw onderhoudswerkzaamheden weinig voorstellen.

Spa aanschaffen?

Bent u tevreden met de weinige onderhoudswerkzaamheden die een spa vereist? Bent u geïnteresseerd om een spa aan te schaffen? Voor advies op maat kunt u ons altijd contacteren. Ook voor al uw vragen zijn wij natuurlijk bereikbaar.

 

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving