31 mei 2022

Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?

Wil jij graag een spa in je tuin? Een spa wordt ook wel een bubbelbad genoemd; het is een heerlijk bad waarin je in de zomer een verfrissende duik kunt nemen en in de wintermaanden kunt genieten van het warme water in de frisse buitenlucht. Je hebt de keuze tussen een opblaasbare of een vaste spa en een ronde of een vierkante spa. In dit blog vertellen we je alles over de vierkante spa.

Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?

Twijfel je nog of je moet investeren in een vierkante spa? Lees dan snel verder. Een spa heeft namelijk enorm veel voordelen en is zeker de investering waard. Na een dag hard werken is het heerlijk als je even helemaal tot rust kunt komen in je eigen spa. Niet alleen voor je lichaam is het goed, je geest heeft er ook baat bij. De krachtige massagestralen en het warme water zorgen ervoor dat je spieren helemaal tot rust komen. Daarnaast wordt de bloedcirculatie in je lichaam gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen afgevoerd worden, helemaal als je regelmatig gebruik maakt van je vierkante spa.

Wist je trouwens dat je het hele jaar door kunt genieten van je spa? In de meeste spa’s zit een techniek die ervoor zorgt dat zowel het water als de spa beschermd zijn tegen bevriezing.

Een vaste vierkante spa of een opblaasbaar bad?

Het is nogal een investering, een vierkante spa in je tuin. Het is dus logisch dat je twijfelt tussen een vaste spa of een opblaasbare versie. Een groot voordeel van een vaste spa is dat deze stevig is en dus niet snel zal beschadigen. Het is een duurzame investering, het gaat namelijk erg lang mee. Daarnaast ziet een spa in je tuin er prachtig uit.

Een opblaasbare spa is een stuk goedkoper, niet alleen in aanschaf, maar ook in onderhoud en energie. Opblaasbare spa’s zijn goed geïsoleerd, waardoor het niet veel kost aan energie. Je kunt beide het hele jaar door gebruiken.

Een vierkante of een ronde spa?

Eén van de meest gekozen spa’s is nog altijd de vierkante spa. Ze geven niet alleen een mooie look aan je tuin, ze zijn ook prachtig afgewerkt. Een ronde spa ziet er meer uit als de traditionele hot tub, ze bieden dan ook een intiemer gevoel tijdens gebruik, omdat je in een cirkel zit en iedereen aan kunt kijken.

Het is een beetje afhankelijk van je eigen smaak en wensen en wat voor tuin je hebt. In een grote tuin heb je uiteraard meer mogelijkheden dan in een kleine tuin. De plek waar je de spa wilt gaan plaatsen bepaalt ook vaak de meest geschikte vorm. Door te kiezen voor een vierkante spa gebruik je heel efficiënt de ruimte in je tuin. Met een vierkante spa beleef je daarnaast ook een meer ontspannen ervaring dan met een ronde spa. In een vierkante spa zitten namelijk meer jets dan in een ronde.

Onderhoud vierkante spa

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je vierkante spa is regelmatig onderhoud nodig. Jouw spa dient wekelijks onderhouden te worden. Om zo min mogelijk tijd kwijt te zijn aan het onderhoud kun je zelf een aantal voorbereidingen treffen. Spoel je bijvoorbeeld goed af voordat je de spa ingaat, dit zorgt ervoor dat er geen vuil of zand in het water terecht komt. Daarnaast is het belangrijk om de filters minstens één keer per maand te vervangen. Gebruik je de spa intensief, was de filters dan wekelijks of om de twee weken. Het water van de spa kun je desinfecteren met zout of chloor. Het water dient om de drie maanden te worden ververst.

Vanuit hygiënisch oogpunt is het belangrijk om je spa goed te onderhouden. Niet alleen is het beter voor je eigen gezondheid, je spa heeft hierdoor ook een langere levensduur. De kwaliteit van het water is factor een waar je op moet letten. Ververs het om de drie maanden en zorg ervoor dat het water in je spa voldoende kan circuleren. Stilstaand water zorgt voor de groei van schimmels, bacteriën en algen. Hiervoor kun je een pomp gebruiken.

Ook dient het water gedesinfecteerd te worden. Hiervoor gebruik je zwembadwater zout of chloor. Met een schepnet kun je insecten, bladeren en ander vuil uit het water scheppen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig de wanden en de bodem van de spa schoon te maken. Dit kun je het beste doen als de spa niet gevuld is met water. Laat de spa leeglopen en gebruik een natuurlijk en zacht schoonmaakmiddel om de spa schoon te maken. De filters dienen ook regelmatig vervangen te worden. Gebruik je de spa dagelijks? Vervang de filters dan één keer per maand.

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s.

Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland