filter spa schoonmaken
31 mei 2021

Filter reinigen van een spa

Heeft u een spa in uw tuin staan en wilt u graag het water in uw spa schoonhouden? Wilt u graag weten hoe u het filter van uw spa schoonmaakt? Om optimaal te kunnen genieten van uw spa is het belangrijk om het water fris en gezond te houden. Maar hoe maak je een filter nou schoon? En wat hoort er nog meer tot het onderhoud van een spa?

In dit artikel doen we ons best om alles zo goed mogelijk uit te leggen.

Waarom is een spafilter zo belangrijk?

Wanneer u in het water gaat zitten neemt u altijd bepaalde bacteriën mee. Hier is niet veel aan te doen, maar zeker wel wat. Om te voorkomen dat u veel bacteriën meeneemt het water is kan u van tevoren even gaan douchen en schone badkleding aantrekken. Zo neemt u altijd zo min mogelijk bacteriën mee.

Toch is het niet mogelijk om geen bacteriën of viezigheden het water in te nemen en daarom is een filter in uw spa nou zo belangrijk. Het filter haalt namelijk vuil en viezigheid uit het water en zorgt er daardoor voor dat het water zo lang mogelijk goed blijft. Om niet vaak het water te hoeven verversen is een goed filter dus erg belangrijk.

Hoe filter van spa reinigen?

Om ervoor te zorgen dat uw filter goed blijft functioneren moet u uw filter zo nu en dan schoonmaken. Dit kan op meerdere manieren. Zo kunt u het filter uit had bad halen en in een apart bakje leggen. Door water en vloeistoffen aan dit bakje toe te voegen kunt u het filter laten weken.

Na enige tijd zal het filter schoon zijn. Andere manieren zijn door met een kam of flosser het filter grondig te reinigen. Zorg ervoor dat het filter goed schoon wordt en maak gebruik van goede producten. Het is het beste om na elk gebruik het filter schoon te maken, maar één keer per week kan ook prima. Voordat u uw filter gaat reinigen dient u altijd een paar stappen te nemen:

  • Schakel het apparaat uit.
  • Haal de filter uit het apparaat.
  • Leg de filter in het weekbakje en laat hier een poosje in leggen ‘baden’. Vul het bakje met water en schoonmaakvloeistof.
  • Haal schoonmaakresten weg van het filter wanneer u het filter uit het bakje haalt en plaats het filter weer terug.

Wanneer filter vervangen?

Door uw filter regelmatig te reinigen zorgt u ervoor dat uw filter zo lang mogelijk goed blijft, maar desondanks heeft een filter natuurlijk alles behalve het eeuwige leven. We raden aan om een filter eigenlijk nooit langer dan 3 maand te gebruiken. Dit omdat een filter hierna gewoon niet meer voldoet aan de kwaliteitseisen.

Heeft u al eerder het idee dat uw filter niet meer naar behoren functioneert? Wissel dan gewoon eerder indien nodig. Zo blijft uw water schoon, fris en gezond.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is een zwemspa en wat zijn de mogelijkheden?
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg