01 november 2020

Hoeveel stroom verbruikt een spa?

Heeft u een spa of bent u geïnteresseerd om er een aan te schaffen? Bent u benieuwd naar het stroomverbruik en de energiekosten van een spa? Een van de meest gestelde vragen over een spa is hoeveel stroom het apparaat gebruikt. Het gebruik, de grote van het bad en de isolatie van uw spa hebben hier allen invloed op. In dit artikel proberen we u zo duidelijk mogelijk te maken wat de energiekosten bedragen.

Wat is een spa?

Een spa is een bubbelbad dat u kunt plaatsen in uw huis of tuin. Een spa is voorzien van zit- en ligplekken die zo zijn ingericht dat u heerlijk kunt ontspannen. Een spa is verkrijgbaar in verschillende maten en kan tegen een meerprijs worden voorzien van ledverlichting, geluidsinstallatie en een goede isolatie. Daar waar de eerste twee zorgen voor (iets) meer energiegebruik, zorgt een goede isolatie juist voor een energiezuiniger apparaat.

Wat zijn de energiekosten van een spa?

Hoeveel stroom een spa gebruikt om op temperatuur te komen of te blijven hangt dus af van een aantal zaken. Zo heeft de mate van gebruik, de hoeveelheid water die uw spa bevat en de isolatie van uw spa een grote invloed op uw apparaat. De energieprijs van een spa zit in stand-bystand tussen de 0,70 en 1,35. Bij gebruik lopen deze kosten natuurlijk op. Op dagen dat u uw spa gebruikt kunnen de kosten oplopen tot 1,70 Euro. De stelregel op het gebied van energiekosten is dat ‘goedkope’ spa’s meer energiekosten met zich meebrengen dan duurdere en goed geïsoleerde spa’s. Over de isolatie kunt u zich door ons laten adviseren.

Hoe beperk ik de energiekosten?

Er zijn een aantal manieren om uw energiekosten te minimaliseren. Wanneer u niet in uw spa zit of er voor een korte tijd even uitstapt is het verstandig om de spa’s af te dekken. Warmte stijgt namelijk op waardoor veel van deze warmte verloren gaat als u de spa niet afdekt. Een andere goede tip is om uw spa’s nachts niet uit te zetten. Veel mensen denken dat dit energie bespaart, maar het tegendeel is echter waar. De verloren warmte moet opnieuw worden opgewekt. Dit brengt meer kosten met zich mee dan de temperatuur op hetzelfde niveau te houden.

Spa aanschaffen?

Wilt u een spa aanschaffen en bent u niet geschrokken van de energiekosten? U kunt ons ten alle tijden vragen naar de mogelijkheden en advies op maat. Wanneer u nog meer vragen heeft kunt u op onze website andere artikelen lezen of ons vrijblijvend benaderen voor meer informatie.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is een zwemspa en wat zijn de mogelijkheden?
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg