Heeft u al een spa aangeschaft of wilt u dit graag doen? Bent u benieuwd naar hoe lang het duurt voordat het water in uw spa bubbelbad op een lekkere temperatuur is? Het water in uw spa warmt relatief snel op vanwege de weinige hoeveelheid water dat in het bad aanwezig is. Wilt u alles weten over spa’s en de watertemperatuur? In dit artikel leggen we alles uit.

Wat zijn de voordelen van een spa

Een spa is een synoniem voor spa bubbelbad. Een spa is vanwege de comfortabel zit- en ligplekken en de ontspannende werking van de massagestralen die ideale plek om tot rust te komen. Even bijkomen van een lange of zware (werk)dag of gezellig met geliefden praten over koetjes en kalfjes? Beide is mogelijk in een spa.

Terwijl u uitrust, ontspannen uw spieren en stapt u voldaan uit het water. U kunt gedurende het hele jaar genieten van uw spa. Genoeg voordelen dus.

Hoe warm moet het water in een spa zijn

Om zo optimaal mogelijk van uw spa te kunnen genieten wilt u natuurlijk lekker warm water. De temperatuur van het menselijk lichaam is normaliter zo’n 37 graden. Bij elke watertemperatuur boven of onder dit aantal graden warmt ons lichaam op of koelt het af. In de winter raden wij aan om de temperatuur van uw spa standaard wat hoger in te stellen. Temperaturen tussen de 38,0 en 40,0 graden Celsius zijn voor de wintermaanden zeer prettig. Warmer dan 40 graden is niet verstandig.

In de zomer wilt u het bad wellicht gebruiken om af te koelen. Temperaturen tussen de 34,0 en 36,0 graden Celsius zijn daar zeer geschikt voor. Kouder kan ook, maar ga niet lager dan 32,0 graden Celsius. Dan wordt het water te koud en moet de spa erg veel werk verrichten om de temperatuur ooit weer op niveau te krijgen.

Hoe lang duurt het om spa water op te warmen?

Het water dat in een spa zit warmt vanwege de relatief lage hoeveelheid vrij snel op. Wanneer u tijdens de wintermaanden de temperatuur van 37,0 naar bijvoorbeeld 39,0 graden Celsius wilt verhogen, heeft uw apparaat hier zo’n 5 tot 10 uur voor nodig.

Wanneer u het water heeft opgewarmd raden wij aan om die temperatuur voor langere tijd te hanteren. Eenmaal opwarmen en vervolgens in stand houden kost een spa minder energie dan regelmatig moeten opwarmen.

Spa aanschaffen?

Bent u op zoek naar een spa, hottub of zwemspa en wilt u graag in gesprek over de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Heeft u nog een aantal prangende vragen? Ook dan staat onze deur voor u open.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving