01 november 2020

Wat is de ideale watertemperatuur in de winter?

Houdt u er ook zo van om te ontspannen in het water? Heeft u een spa of wilt u er een aanschaffen? spa’s zijn zowel in de zomer als in de winter heerlijk om in te ontspannen. De temperatuur die u prefereert is verschillend per persoon, maar wij kunnen u wel tips geven over de temperatuur van het water in uw spa gedurende de winter als de zomer.

Een spa; wat is dat precies?

Een spa is een bubbelbad met water. Het water dat in een spa zit wordt elektrisch verwarmd en biedt mensen rust en ontspanning. Spa’s beschikken over heerlijke zit- en ligplaatsen en hebben daarnaast hele comfortabel massagestralen en jets. Deze stralen en jets zijn erg goed voor uw spieren en gewrichten en voelen daarnaast ook nog eens heel lekker aan. Maar niet alleen voor uw lichaam is het goed om gebruik te maken van een spa. Ook voor uw gemoedstoestand is het goed om in een spa te verblijven. Zo neemt uw stress af door het verblijf in een spa.

Hoe warm moet mijn spa zijn tijdens de winter?

De temperatuur van uw spa gedurende de zomer en de winter moet u natuurlijk helemaal zelf bepalen. Toch willen wij u adviseren. De temperatuur van het menselijk lichaam is doorgaans zo’n 37 graden Celsius. In de koude winter is het fijn om een watertemperatuur te hebben die warmer is dan de lichaamstemperatuur. Wij raden af om een temperatuur van boven de 40 graden Celsius te nemen. Een watertemperatuur van tussen de 38,0 en 40,0 graden Celsius is dus ideaal voor tijdens de winter.

Ben ik meer energiekosten kwijt als ik mijn watertemperatuur verhoog?

Het verhogen van de temperatuur in uw spa neemt wat kosten met zich mee, maar is zeker te overzien. Wanneer u de temperatuur heeft opgehoogd is het verstandig om deze temperatuur voor langere tijd aan te houden. Zeker als u van plan bent om deze periode nog eens gebruik te maken van uw spa. Het gelijk houden van de temperatuur kost namelijk minder geld dan het regelmatig moeten opstoken van uw spa.

Hoe koel moet mijn spa zijn tijdens de zomer?

Waar u tijdens de winter natuurlijk een hoge temperatuur wilt hebben, kunt u ervoor kiezen om tijdens de zomerperiode een lage temperatuur te hanteren. Zo kan uw spa dienen als ‘afkoelbad’. Zoals gezegd is uw lichaamstemperatuur doorgaans zo’n 37 graden. Bij elke temperatuur lager dan dit koelt uw lichaam al af. Temperaturen tussen de 35 en 37 graden Celsius bieden dus al voldoende verkoeling. Ook is het mogelijk om het bad nog koeler te maken. Temperaturen van zo’n 32 tot 34 kunnen in warme perioden ook als zeer aangenaam worden ervaren.

Informatie aanvragen!

Bent u opzoek naar meer informatie betreffende plunge pools, spa’s en hottubs? Neem vrijblijvend contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving