Hoeveel jets zijn aan te raden bij de aanschaf van een spa? Een zeer goede vraag waar niet zomaar makkelijk antwoord op gegeven kan worden. Een spa is een geweldige aankoop, je kunt er vrijwel het hele jaar van genieten, zelfs als je deze buiten hebt laten plaatsen. Dankzij het warme water is het namelijk altijd aangenaam vertoeven, ook al is het buiten koud. Een spa van hoogwaardige kwaliteit is echter niet goedkoop. Het is dan ook logisch dat je veel informatie wilt om de juiste keus te kunnen maken. In dit artikel kun je meer lezen over de jets, wat het zijn en hoeveel jets aan te raden zijn. 

Wat is een jet?

Je kunt een jet zien als een water- of luchtuitlaat in een spa of bubbelbad. Een jet is het systeem dat de waterstroom omzet in bepaalde massagestralen. Spa’s zijn voorzien van één of meerdere pompen. Deze pompen het water door de leidingen en richting de jets. Een jet is voorzien van drie verschillende aansluitingen; voor het water, een luchtinlaat en een luchtmengseluitlaat. Om het water naar buiten te kunnen duwen zitten er kleppen in de jets. Nadat het water door de kleppen het bad ingeblazen wordt, zorgen de zuigers ervoor dat het water door het filter en langs de verwarming gaat. De pomp verplaatst het water dan weer richting de jets. Dit proces herhaalt zich constant zolang de spa aanstaat. 

Hoeveel jets zijn aan te raden?

Het is logisch om te denken dat meer jets zorgen voor een betere massage-ervaring. Dit is echter een misvatting, er zijn namelijk andere belangrijke factoren die meespelen. 

Fabrikanten die hoogwaardige spa’s produceren hebben hun eigen systeem wat jets en hydrotherapie betreft. Deze fabrikanten hebben jarenlange ervaring en weten precies hoeveel jets een bepaald type spa moet hebben en waar de jets geplaatst moeten worden. Deze kennis wordt opgebouwd uit jarenlange klantenervaringen en natuurlijk hun eigen tests en controles. Hierdoor weten ze precies hoe ze gebruik moeten maken van het verplaatsen van warm water en lucht om voor de optimale therapie te zorgen. 

Het is daarom geen goede strategie om simpelweg te kiezen voor een spa met de meeste jets. Als het hoge aantal jets namelijk geen geweldige prestatie levert, dan heb je er niets aan. Jets moeten in de juiste balans geplaatst worden, op de juiste plek, het comfort van de zit- en ligplekken is van groot belang en de pompen spelen een grote rol. Als je een spa wilt kopen, let dan goed op de verhouding tussen het aantal jets en de pompen. Een groot aantal jets betekent namelijk dat het vermogen hoog moet zijn om de jets effectief te laten werken. De pompvoorziening moet dan dus hoog zijn. Anders heb je een spa met veel jets waar onder hele lage druk een straaltje water uitkomt. Hoogwaardige spa’s hebben een verhouding van ongeveer 20 of 30 jets per pomp. Een voordelige spa met 50 jets maar slechts één pomp gaat waarschijnlijk niet voor een geweldig resultaat zorgen. Vraag hier gerust naar als je op zoek gaat naar een spa. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Hoeveel jets zijn aan te raden? Het juiste aantal jets is geheel afhankelijk van het type spa dat je wilt hebben. Als je een hoogwaardige spa koopt, dan kun je ervan uitgaan dat er optimaal gebruikt gemaakt wordt van jets. Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Al onze spa’s zijn voorzien van verschillende soorten jets die in de juiste verhouding zijn geplaatst. Wij vinden het namelijk belangrijk dat onze klanten maximaal kunnen genieten. Iedere spa moet een ware wellness ervaring bieden. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Een duurzame spa van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Een modern en strak ontworpen spa. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Een uiterst exclusieve spa in een prachtig modern design. De spa heeft veel exclusieve kenmerken. Op dit moment is dit de beste en meest verfijnde spa die in Europa te koop is. Verschillende indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?