water uit vaste spa
21 juli 2022

Wat is de beste temperatuur voor een spa?

Wil je de beste temperatuur weten voor een spa? In dit artikel gaan we op dit onderwerp in! Spa’s zijn een enorme luxe om in eigen tuin of huis te hebben. Er bestaat waarschijnlijk niets dat meer ontspannend is na een lange dag dan een heerlijk warm bubbelbad. De temperatuur van het water waar je in gaat liggen is echter heel belangrijk. Wij bespreken wat de beste temperatuur is en hoe je deze voor jezelf kunt bepalen. Daarnaast hebben we het ook over de gevaren van een te heet bubbelbad. 

Wat is de beste temperatuur voor een spa?

De meeste mensen hebben hun eigen voorkeur wat warmte betreft voor het water. Er wordt vrijwel nooit gekozen voor een te lage temperatuurinstelling. Er is daarom zo goed als nooit sprake van onderkoeling. Oververhitting ligt echter eerder op de loer bij spa’s. De beste temperatuur voor een spa ligt tussen 34 en 38 graden Celsius. Deze temperatuur zorgt ervoor dat je niet oververhit, maar je wordt er wel warm en ontspannen van. De maximum temperatuur voor een spa is 40 graden Celsius. Als je de temperatuur hoger stelt dan dit, dan zal het lichaam snel oververhitten. Hier liggen risico’s aan verbonden voor het lichaam. 

Als je pas net een spa hebt, dan kun je het best de temperatuur afstellen enkele graden onder de lichaamstemperatuur. Als je gewend raakt aan deze temperatuur, dan kun je het hierna langzaam verhogen. 

Hoe vind je de ideale temperatuur?

Laag beginnen en langzaam verhogen is de beste manier om de beste temperatuur voor een spa te vinden. Op deze manier kun je experimenteren met verschillende temperaturen. Als je nooit boven de 40 graden Celsius gaat, dan zul je niet oververhitten. Het is echter belangrijk om te zorgen dat alle gebruikers van het warme water kunnen genieten. 

Het valt daarom aan te raden om met meerdere mensen het water te testen, zoals met gezinsleden of vrienden. Zo kun je rekening houden met alle mensen die willen genieten van de spa. Ieder mens heeft een verschillend niveau van tolerantie voor warmte. Sommige mensen kunnen prima warmte aan en andere mensen houden meer van kou. Het is bekend dat kleine kinderen en zwangere vrouwen niet goed tegen hoge temperaturen kunnen. Houd hier daarom rekening mee. 

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je een bubbelbad met intervallen moet nemen. In het begin is een sessie van 15 minuten prima, dit kun je uitbreiden tot 30 minuten. Heb je de temperatuur van de spa relatief laag ingesteld, dan kun je deze tijd verlengen tot 45 minuten. De intervallen worden aangeraden omdat je anders oververhit zou kunnen raken. 

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van een te hoge temperatuur?

Als het water van een bubbelbad een hogere temperatuur heeft dan 40 graden Celsius, dan zorgt dat voor gezondheidsrisico’s. Het gevolg kan namelijk hyperthermie zijn, dit is een te hoge lichaamstemperatuur. Hoe hoger je de temperatuur van een spa instelt, des te minder lang je in het bad zou moeten gaan. 

Deze gevolgen van oververhitting kunnen zijn: Huiduitslag, hitteberoerte, krampen en algehele uitputting. Het is daarom ook belangrijk om voorzichtig te zijn met het gebruik van alcohol tijdens het bad. Alcohol heeft een uitdrogend effect op het lichaam, dit kan het risico op oververhitting versnellen. Wil je alcohol nuttigen tijdens het bubbelbad, stel de temperatuur dan iets lager in. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wat is de beste temperatuur voor een spa? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. In de meeste gevallen is het even zoeken naar de beste temperatuur voor jezelf en alle anderen die gebruik maken van het bad. Een spa moet een ontspanning zijn voor iedereen. Houd hier daarom goed rekening mee. 

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Wij leveren echter alleen rechthoekige en vierkante spa’s. Naar onze mening bieden deze het meeste comfort en een betere wellness ervaring dan een ronde spa.

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?