Wat is de maximale temperatuur voor een spa? Het is goed dat je deze vraag stelt, want aan een te hoge temperatuur zitten gezondheidsrisico’s verbonden. Een spa is een verrijking van jouw tuin en leven, een heerlijk warm bad werkt ontspannend en de waterstralen geven je een heerlijke massage. Je moet het bubbelbad echter wel op de juiste manier gebruiken. 

In één van onze andere artikelen heb je kunnen lezen wat de beste temperatuur is voor een spa en hoe je deze kunt bepalen. In dit artikel gaan we in op de maximale temperatuur en wat de eventuele gevolgen zijn. 

Wat is de maximale temperatuur voor een spa?

De maximale temperatuur waar een spa op kan worden ingesteld is 40 graden Celsius. Dit is ook de maximale temperatuur die wenselijk is voor een mens. Hierboven zal gebruik van de spa voor gezondheidsrisico’s zorgen. Er wordt wel eens gezegd dat de ideale temperatuur 38 graden Celsius is, dit is echter geheel persoonlijk. Je zult zelf een temperatuur moeten vinden die het best bij jou past. Jouw voorkeur voor de temperatuur kan afhangen van je leeftijd, je fysieke conditie, de gebruiksduur en andere factoren. In de meeste gevallen ligt de beste temperatuur tussen 32 en 38 graden Celsius. Wij hebben gemerkt dat de meeste gebruikers de temperatuur van de spa tussen 34 en 36 graden Celsius afstellen. 

De periode waarin je de spa gebruikt heeft ook invloed op de ideale temperatuur. In de zomermaanden zou je het bad iets lager kunnen afstellen om af te kunnen koelen. Ook dit is een type van hydrotherapie. In de winter is het juist heerlijk om te genieten van een heet bad, stel dan de temperatuur in tussen 38 en 39 graden. Bijna niemand vindt 40 graden Celsius een aangename temperatuur, dit is dan ook de maximale temperatuur voor een spa.

Wat zijn de gezondheidsrisico’s van een te hoge temperatuur?

Een te hoge temperatuur van het water in een spa vergroten de risico’s op problemen met de gezondheid. Te lang in te heet water zitten zorgt er namelijk voor dat het lichaam oververhit. Met het gevolg een te hoge lichaamstemperatuur. De term hiervoor is hyperthermie. Gevolgen van hyperthermie zijn hitteberoerte, krampen, uitputting en huiduitslag. De temperatuur van het water in een spa is daarom niet alleen belangrijk, ook hoe lang je in het bad blijft zitten. 

Als je net een spa hebt, zoek dan naar de gewenste temperatuur en ga er in het begin niet langer dan 15 minuten in. Dit kun je uitbreiden naar 30 minuten. Laat daarna je lichaam weer rustig afkoelen. Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met drank tijdens het baden. Alcohol zorgt ervoor dat het lichaam uitdroogt, hierdoor kan oververhitting sneller gebeuren. Als je gebruik wilt maken van de spa en je wilt een drankje drinken, stel de temperatuur van het water dan iets lager in. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: Wat is de maximale temperatuur voor een spa? Deze temperatuur ligt op 40 graden Celsius. Aan een hogere temperatuur liggen risico’s verbonden. Houd hier goed rekening mee!

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?