08 februari 2021

Water in een spa: hoe duur, hoeveel, en hoe lang?

Heeft u een spa aangeschaft of bent u van plan om dit te gaan doen? Vraagt u zich af hoeveel water er in een spa gaat, hoelang het duurt voordat uw apparaat gevuld is wat het water dat u verbruikt kost? Uw spa dient u comfort en gemak te geven. Om dit te kunnen doen moet het water van goede kwaliteit en op de juiste temperatuur zijn. In dit artikel vertellen we alles over het vullen van een spa met water.

Hoeveel water gaat er in een spa?

De hoeveelheid water die in een spa gaat is natuurlijk afhankelijk van het formaat van het apparaat. Zo ver was u zelf natuurlijk ook al. Maar we zullen u even wat preciezer helpen. Een spa voor 3-4 personen heeft minimaal zo’n 900 liter water nodig. Spa’s van 4-5, 5-6, 6-7 personen hebben natuurlijk meer watercapaciteit.

Per persoon is hier gerust 200 liter water aan toe te voegen. Moet gezegd worden dat dit ophoudt bij 7 personen. Bij spa’s van acht personen of meer is de watercapaciteit minstens zo’n 4000 liter omdat deze exemplaren erg groot zijn.

Hoe duur is het water dat in een spa gaat?

Een spa is in aanschaf een dure uitgave voor de meeste mensen. De energiekosten en hogere waternota komen hier overheen. De prijs die u voor het water betaalt valt in Nederland reuze mee. Alle spa’s zijn voor bedragen rond of onder de €1,- gevuld met water. Ervan uitgaande dat u het water in uw spa zo’n 4-6 keer per jaar dient te verversen bent u dus voor enkele Euro’s het gehele jaar voorzien van water.

Belangrijke kanttekening is dat het water wel schoongemaakt moet worden. Hiervoor moeten testmiddelen en chloor of andere producten aangeschaft worden. Deze prijzen vallen ook reuze mee, maar moet wel meegerekend worden als kosten natuurlijk.

Hoe lang voordat spa vol en opgewarmd is?

Het vullen van een spa duurt nogal lang. Afhankelijk van de hoeveelheid water bent u al snel een halve dag kwijt aan het vullen van het bad. Daarbij komt nog eens dat het opwarmen van het water zo’n 5-6 uur duurt. Ga er dus maar vanuit dat u nu nog lege spa pas over 24 uur vol en verwarmd is. Natuurlijk zijn er bepaalde manieren om dit te versnellen, denk aan het op meerdere manieren toevoegen van water, maar het in enkele uren instap klaar maken van het bad is praktisch onmogelijk.

Meer informatie of offerte aanvragen

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een spa of wilt u graag meer informatie ontvangen? Wij voorzien u graag van advies op maat. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland