01 november 2020

Ideale spa watertemperatuur voor in de zomer?

Geniet u ook zo van ontspan momenten in het water? Wilt u een spa aanschaffen om hier regelmatig van te kunnen genieten óf heeft u er al een? Een spa kunt u gedurende het hele jaar gebruiken. Natuurlijk vraagt u tijdens de warme zomermaanden iets anders van uw spa dan gedurende de winter. De temperatuur van uw spa is heel belangrijk voor de perfecte ontspanning. Hoe hoog of laag u de temperatuur zet is volledig aan u, maar wij adviseren u hierover maar al te graag. Wilt u meer weten of de perfecte temperatuur voor uw spa gedurende de zomer of winter? In dit artikel geven wij u onderbouwd advies.

Wat is een spa?

Een spa is een speciaal ingericht bubbelbad dat dient als perfecte ontspanningsplek. Een spa bevat meerdere zit- en liggelegenheden waardoor men heerlijk kan genieten in het water. Een spa heeft ook nog eens heerlijke jets en massagestralen die erg veel comfort bieden en ook nog eens erg goed zijn voor de spieren. Een spa is sowieso erg goed voor uw gezondheid. Ook uw bloedcirculatie, gewrichten, hart en dag- en nachtritme hebben profijt van uw regelmatige gebruik van een spa.

Perfecte temperatuur spa voor in de zomer

In de warme zomermaanden wilt u waarschijnlijk uw bad gebruiken om af te koelen. De lichaamstemperatuur van mensen is doorgaans zo’n 37 graden Celsius. Bij elke watertemperatuur die lager is dat 37 graden koelt u al af. 35 tot 36,5 is dus een prima temperatuur om af te koelen. Echter kan het gebeuren dat u een behoorlijk lage temperatuur wilt omdat de temperatuur van 35 tot 36,5 u nog niet bevredigd. U kunt ervoor kiezen om de temperatuur dan omlaag te brengen naar 32 tot 34 graden. Lager dan 32 graden raden wij niet aan omdat die wel erg koud kan zijn en de spa veel werk moet verzetten om weer op gewenste temperatuur te komen. Hiermee zullen extra energiekosten gemoeid gaan.

Ideale wintertemperatuur voor uw spa

Wanneer de dagen spreekwoordelijk korter worden en het buiten erg koud kan zijn is het heerlijk om in een spa te zitten. Het warme water zorgt voor ontspanning en een goede doorbloeding. Zeker voor het slapen gaan is dit aan te raden. In de winter is het goed om een watertemperatuur van boven de 38 graden te gebruiken. Hoger kan natuurlijk ook, maar hoger dan 40 graden raden wij niet aan. Wanneer u de temperatuur ophoogt is het verstandig om deze temperatuur voor langere tijd aan te houden. Wanneer de spa namelijk regelmatig afkoelt en opnieuw moet opwarmen verbruikt het apparaat meer energie.

Informatie aanvragen!

Bent u opzoek naar meer informatie betreffende plunge pools, spa’s en hottubs? Neem vrijblijvend contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland