spa twee personen
02 november 2020

Spa in de tuin: tips en aandachtspunten

Bent u op zoek naar een plek om te kunnen ontspannen in uw tuin? Wilt u graag een spa in uw tuin plaatsen? Bij het aanleggen van een spa moet u met een aantal zaken rekening houden. Waarmee precies? Dat gaan wij u in dit artikel allemaal haarfijn uitleggen.

Wat is een spa?

Een spa is een elektrisch verwarmd bubbelbad dat veel comfort biedt. Een spa is voorzien van zit- en ligplekken waarin mensen heerlijk kunnen ontspannen. In uw eentje even lekker wegdromen of in gezelschap genieten van het warme water en de ontspannende jets kan erg goed uit in een spa. spa’s zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar en passen in vrijwel elke tuin.

Gebruik maken van een spa is lekker, maar ook nog eens goed voor uw gezondheid. Zo profiteren uw hart, bloedcirculatie, spieren en nachtrust van uw gebruik van een spa. Win-win dus.

Waarop letten bij het plaatsen van een spa?

De aankoop van een spa is natuurlijk iets waarover u goed moet nadenken. Bij het kopen van een spa gaat u doorgaans niet over één nacht ijs. Er zijn verschillende punten waarmee u rekening moet houden. Om u te helpen sommen we die even op:

  • Een spa moet groot genoeg zijn voor u en/of uw gezelschap. Er zijn spa’s voor 1,2 en tot wel 10 personen in omloop.
  • Een spa moet in uw tuin passen. Doorgaans is dit geen probleem, maar er moet wel worden gekeken hoe het bad in uw tuin kan komen.
  • Een spa moet worden geplaatst op een plek waar u optimaal kunt genieten. Zo wilt u misschien een beetje beschut zitten of op een plek waar u geen last van de wind kan hebben. Denk hier goed over na.
  • Een spa moet op een stevige ondergrond worden geplaatst. Gras is niet geschikt om uw spa op te plaatsen omdat uw spa dan zal wegzakken.
  • Het water dat in de spa zit zal moeten kunnen wegstromen en uw spa zal stroom nodig hebben. Denk na of regel dat dit mogelijk is op de plek waar u uw spa wilt plaatsen.

Wat zijn de voordelen van een spa?

Een spa heeft vele voordelen. Zo is het de ideale ontspanningsplek na een lange (werk)dag, is een spa gezond voor lijf en geest, kunt u in het verwarmde bubbelbad helemaal tot rust komen, is het bad geschikt voor zowel de zomer als de winter, heeft een spa weinig onderhoud nodig en staat het bad erg leuk in uw tuin.

Daarnaast zijn de opties en mogelijkheden eindeloos. Zo kunt u muziekinstallatie aanbrengen, verlichting inbouwen en nog veel meer opties verzinnen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Spa aanschaffen

Bent u overtuigd van het feit dat u een spa wilt aanschaffen of heeft u nog een aantal prangende vragen voor ons? Op onze site staan meer artikelen met veel informatie over spa’s, maar natuurlijk kunt u ook altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Informatie aanvragen!

Bent u opzoek naar meer informatie betreffende plunge pools, spa’s en hottubs? Neem vrijblijvend contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving