23 februari 2021

Van welk materiaal is een zwemspa gemaakt?

Bent u op zoek naar een apparaat waar u zoal een pittige work-out kan voltooien als heerlijk kunt wegdromen? Een zwemspa is dan perfect voor u. Maar van welke materialen wordt dit apparaat gemaakt?

Zwemspa’s zijn prachtige apparaten in allerlei soorten en maten. Een zwemspa genereert stroming waartegen men kan zwemmen, en biedt daarnaast plaats om helemaal tot rust te komen. In dit artikel vertellen we waarvan zwemspa’s worden gemaakt.

Wat is een zwemspa?

Voordat we ingaan op de verschillende materialen die worden gebruikt bij het maken van een zwemspa vertellen we graag eerst nog wat een zwemspa nou precies is en welke verschillende varianten er zijn. Een zwemspa, ook wel een zwemjacuzzi genoemd, is een rechthoekig bad waarin een gedeelte is om te zitten en/of liggen en een deel is om te zwemmen.

Deze delen kunnen van elkaar gescheiden zijn door middel van een tussenschot, maar een zwemspa kan ook één open bad zijn. Hier beide varianten zit een voor- en nadeel. Zonder tussenschot biedt meer bewegingsruimte, met een tussenschot zorgt ervoor dat iemand die ontspant terwijl een ander zwemt weinig hinder ervaart van de stroming.

Uit welk materiaal bestaat een zwemspa?

Een zwemspa lijkt in alles op een normale spa, maar is groter en biedt specifiek ruimte om zwemslagen te maken. Voor het maken van zwemspa’s en spa’s worden dezelfde materialen gebruikt als bij zwembaden. Er wordt hierbij altijd gebruik gemaakt van glasvezelversterkt polyester.

De reden om voor dit materiaal te kiezen is de hardheid en de hoge mate van isolatie. Hoe beter een zwemspa geïsoleerd is, hoe lager de energiekosten zullen zijn. Zwemspa’s zijn over het algemeen goed geïsoleerd, maar kunnen tijdens gebruik toch behoorlijk wat warmte verliezen. Hiertegen is weinig te doen. Wat u wel kan doen is om de kap direct op het bad te doen wanneer u uit het water stapt. Ook al gaat u maar voor 10 minuten naar binnen om wat te drinken te pakken.

Extra isolatie zwemspa

Wanneer u van plan bent om een zwemspa aan te schaffen dan wilt u wellicht extra isolatie aanbrengen aan uw nieuwe bad. Dit kan op meerdere manieren. Zo is het mogelijk om isolatie aan de binnenkant aan te brengen, maar ook isoleren aan de buitenkant behoort tot de mogelijkheden.

De isolatie aan de buitenkant ook misschien niet zo mooi en daarom kan er bijvoorbeeld een houten afwerking worden voorzien. Dit soort ideeën kunnen uitsluitend op maat worden toegepast en kunnen niet eens altijd worden voorzien. Toch raden we u aan om met ons in gesprek te gaan over de mogelijkheden.

Zwemspa aanschaffen

Wilt u graag meer weten over zwemspa’s of een aanvraag doen? Wij hebben op onze website vele artikelen waarin wij u informeren over zwemspa’s. We raden u aan om hier even doorheen te bladeren. Wilt u graag een persoonlijke vraag stellen? Dan kan u natuurlijk ook contact opnemen. Een beller is immers altijd sneller. We horen graag van u en kunnen niet wachten om u volledig op maat te helpen.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?