zwemspa energielabel
31 mei 2021

Energielabel van een zwemspa

Zou u graag een zwemspa in uw tuin willen om te kunnen zwemmen en tot rust te komen? Wilt u graag meer weten over het energieverbruik van een zwemspa en bent u benieuwd naar het energielabel van een zwemspa? Zwemspa’s zijn perfecte apparaten voor mensen die graag fanatiek willen sporten, maar ook houden van ontspanning. Om u de gelegenheid te bieden tot inspanning én ontspanning heeft een zwemspa stroom nodig.

Wilt u alles weten over de zuinigheid, het stroomverbruik en het energielabel van een zwemspa? Lees dan dit artikel.

Energielabel van een zwemspa

Zwemspa’s, ook wel swimspa’s genoemd, zijn zoals u vast en zeker weet spa’s waarin u kunt zwemmen. Dit zwemmen kan doormiddel van stroming die wordt gegenereerd door het bad. Deze stroming kan op verschillende niveaus worden ingesteld waardoor iedere zwemmer op zijn of haar eigen niveau kan zwemmen. Het maken van deze stroming en het opwarmen van het water kost natuurlijk stroom.

Sterker nog, zwemspa’s verbruiken zelfs vrij veel stroom. Het energielabel van een zwemspa is dan ook niet zo zuinig. Zwemspa’s zijn er in verschillende prijsklassen. De wat duurdere zwemspa’s hebben en beter energielabel dan goedkopere zwemspa’s. Welk energielabel een zwemspa precies heeft kunnen we echter helaas niet precies vertellen.

Wat zijn energiekosten van een zwemspa?

Het opwarmen van het water, behouden van de watertemperatuur en genereren van de stroming in het water kost dus stroom. Deze stroom zal moeten worden betaald. We begrijpen dat u benieuwd bent naar de energiekosten van een zwemspa. Echter zijn er zoveel factoren die hier invloed op hebben, dat wij onmogelijk een precies bedrag kunnen noemen dat klopt op uw situatie. Gemiddeld gezien dient u rekening te houden met een prijs tussen de €1,- en €2,- per dag. Op jaarbasis maakt dit natuurlijk nogal een verschil.

Een wat duurder apparaat heeft een beter energielabel omdat het beter geïsoleerd is en verbruikt dus minder stroom. Maar ook de mate en de manier waarop u het apparaat gebruikt is belangrijk voor het energieverbruik. Benieuwd naar hoe u zuinig omgaat met uw apparaat? Lees dan even verder!

Tips om zuinig om te gaan met een zwemspa

  • Doe het apparaat niet uit wanneer u uw zwemspa niet gebruikt. Het is zuiniger om het bad in stand-by te laten staan in plaats van het aan en uit doen van het apparaat.
  • Doe de deksel zoveel mogelijk op uw zwemspa wanneer u het apparaat niet gebruikt.
  • Zorg dat uw deksel enigszins afloopt zodat regenwater niet blijft liggen.
  • Zorg voor beschutting rondom het apparaat. Dit kan al aanzienlijk schelen in het energieverbruik.

Zwemspa in uw tuin laten plaatsen

Wilt u graag een zwemspa in uw tuin of bent u zich nog aan het oriënteren? Heeft u vragen of zoekt u specifieke informatie over een zwemspa? Neem gerust eens contact met ons op of kom eens langs in onze showroom. We helpen u graag!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?