spa inbouwen
31 mei 2022

Inbouw spa; wat zijn de mogelijkheden?

Denk je er al een tijdje over om een spa te nemen, maar ben je bang dat het teveel ruimte inneemt? Bij een aantal spa’s is het mogelijk om deze in te laten graven. Wil jij genieten van een inbouw spa in je eigen tuin? Dat is mogelijk met op maat gemaakte spa’s van Wellness Tuinier. Wellness Tuinier neemt het hele proces voor je uit handen; van het kopen van een spa tot het installeren en het inbouwen van de spa. Wat zijn de mogelijkheden van een inbouw spa? Waar moet je op letten bij het inbouwen en wat zijn de voordelen? In dit blog gaan we daar dieper op in. 

De vele mogelijkheden van een inbouw spa

Voor een inbouw spa bestaan er verschillende mogelijkheden. Het grote voordeel van een spa is dat deze op bijna elke plek geïnstalleerd kan worden. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een verzonken of een half verzonken spa, waardoor deze prachtig wegvalt in je tuin of op je terras. 

Er zijn een aantal zaken waarop je moet letten bij het inbouwen van een spa, aangezien dit een specialistische klus is. De put waarin de spa geplaatst wordt moet ruim genoeg zijn en op maat gemaakt worden. Dit is erg belangrijk voor toekomstige service aan de spa. Daarnaast moet je rekening houden met drainage en dient de waterafvoer en de watertoevoer goed voorbereid te zijn, evenals de elektra. 

Je hoeft je hier echter niet druk om te maken, aangezien Wellness Tuinier dit allemaal voor je uit handen neemt bij een inbouw spa. 

Wat zijn de voordelen van een inbouw spa?

Een inbouw spa heeft veel voordelen ten opzichte van een spa die normaal gebouwd is. Eén van de grootste voordelen is dat je er gemakkelijk in kunt stappen. Als de spa niet ingebouwd is dien je gebruik te maken van een opstap. Een opstap is niet nodig bij een ingebouwde of half ingebouwde spa; dit scheelt weer valpartijen. Een ander voordeel is dat een inbouw spa bijna niet opvalt in je tuin. Je blijft vrij uitzicht houden en je kijkt op geen enkel moment tegen de spa aan. Een inbouw spa levert daarom een mooier zicht op in je tuin.  Een inbouw spa geeft tenslotte ook nog het gevoel van extra luxe en het heeft tevens geen onderhoud aan de omkasting.

Er zitten echter ook nadelen aan een inbouw spa. Eén van die nadelen is dat je altijd op je knieën moet zitten bij het reinigen van het filter of de bediening. Een reparatie kan daarnaast ook moeizamer verlopen, omdat er niet zoveel ruimte is. Twijfel je tussen een ingebouwde of een bovengrondse spa? Weeg de voor- en nadelen dan goed tegen elkaar af. 

Waar moet je rekening mee houden bij een inbouw spa?

Het is belangrijk bij een inbouw spa dat het beton en de overige materialen die gebruikt worden van uitstekende kwaliteit zijn. Het is bijvoorbeeld niet slim om de wanden van hout te maken, aangezien dit geen duurzame oplossing is. Daarnaast is het belangrijk dat de afwatering niet kan verzakken. Gebeurt dit wel, dan kan er kortsluiting ontstaan. Hou er ook rekening mee dat de spa niet te strak wordt ingebouwd, anders is er geen ruimte voor vervanging van onderdelen of onderhoud. Bij een bovengrondse spa heb je deze nadelen niet. 

Het is ook een mogelijkheid om te kiezen voor een half ingebouwde spa, ook wel een half verzonken spa genoemd. De spa is dan niet bovengronds, maar je hoeft ook niet alle moeite te doen om de spa volledig te laten inbouwen. Een half ingebouwde spa komt voor de helft boven de grond uit. Zo is er voldoende ruimte voor onderhoud én wordt de spa mooi in de tuin verwerkt. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Wij leveren echter alleen rechthoekige en vierkante spa’s. Naar onze mening bieden deze het meeste comfort en een betere wellness ervaring dan een ronde spa. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën: 

  • Aqualife line: Een duurzame spa van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Een modern en strak ontworpen spa. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Een uiterst exclusieve spa in een prachtig modern design. De spa heeft veel exclusieve kenmerken. Op dit moment is dit de beste en meest verfijnde spa die in Europa te koop is. Verschillende indelingen voor 4 of 5 personen. 

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?