02 november 2020

Spa water is troebel en/of vies: wat kan ik doen?

Heeft u een spa en heeft u vragen over het onderhoud? Is het water in uw spa troebel, stinkt het of ruikt het muf/chemisch? In al deze gevallen is er wat anders aan de hand met het water in uw spa, maar is er wel wat aan te doen. Wat? Daarbij helpen wij u natuurlijk graag. In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten.

Troebel of vies water in uw spa?

Heeft u troebel of vies water in uw spa? Troebel water is doorgaans een teken dat er iets met uw filter aan de hand is. Dit kan zijn dat het filter vies is of dat het kapot is. Reinig het filter grondig, repareer het indien dat nog mogelijk is of schaf een nieuwe aan. Is het water vies en weet u niet hoe dit komt?

Controleer de pH- en chloorwaarde en reinig het water. Werkt dit niet? Ververs het water dan. Heeft het water een groene gloed? Dan is er sprake van algengroei en kunt u het water in de meeste gevallen nog schoon krijgen. Voeg voldoende reinigingsmiddelen toe, maar overdrijf hier niet in. Te veel reinigingsmiddelen zorgen namelijk voor chemische geuren.

Stinkend of muf ruikend water?

Komt er een stank of een muffe lucht van het water dat in uw spa zit? In het geval van zijn is er waarschijnlijk sprake van een overvloed aan bacteriën en kunt u het water reinigen of verversen. Verversen is vaak de beste optie. Een muffe lucht betekent doorgaans dat er te weinig reinigingsmiddel in het water zit.

Voeg extra reinigingsmiddel toe en zorg ervoor dat de geur van het water weer normaliseert. Indien het water een chemische geur heeft, heeft u zoals hierboven al genoemd een overschot aan reinigingsmiddel in uw water. Na verloop van tijd zal deze chemische geur vanzelf verdwijnen.

Hoe voorkom ik stinkend of vies water?

Door regelmatig de chloor- en pH-waarde van uw spa te meten kunt u op tijd optreden en zo voorkomen dat uw water vies wordt of gaat stinken. Om deze twee factoren te meten heeft u een speciaals apparaatje nodig. De chloorwaarde moet tussen de 1.0 en 2.5 zitten om gezond te kunnen badderen.

Let dus goed op wanneer de waarde schommelt en voeg chloortabletten toe wanneer de 1.0 in de buurt komt. Doorgaans moet u eenmaal per week chloor aan uw spa toevoegen. De pH-waarde van uw spa is goed wanneer de meter een score tussen de 7.2 en 7.8 aangeeft. Wanneer deze waarde lager of hoger is kunt u met pH-plus/min de pH-waarde op niveau brengen.

Contact opnemen

Heeft u vragen over de onderhoud van uw spa? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

 

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland