02 november 2020

Wat te doen aan stinkend spa water?

Heeft u een spa en stinkt uw water of is de kleur en/of helderheid van het water niet goed? Weet u niet wat u hieraan moet doen? In dit artikel leggen wij u uit wat er aan de hand is met het water dat in uw spa zit en wat u hieraan kan doen.

Stank of een muffe lucht uit het water?

Stinkt het water in uw spa? De kans is groot dat het water al een te lange tijd in uw spa zit en inmiddels vol bacteriën zit. Wanneer uw spa regelmatig bladeren of andere ongewenste dingen bevat groeien deze bacteriën nog sneller. Wat u hieraan kunt doen is het water verversen of het water reinigen. Reinigen heeft niet altijd zin, maar kan in sommige gevallen werken.

Komt er een muffe lucht uit het water? Dan hoeft u niet het water te verversen, maar volstaat het toevoegen van ontsmettingsmiddelen. De muffe lucht komt namelijk voort uit het feit dat er te weinig schoonmaakmiddel in het water zit. Doseer deze toevoeging echter wel.

Wanneer u teveel ontsmettingsmiddel in uw water stopt zal het water een chemische geur kunnen krijgen. Voor deze nare geuren die uit uw spa komen, is het niet zo dat het water ook groenig of troebel oogt. Denk dus niet dat het water per se schoon is wanneer het schoon lijkt.

Groen of troebel water?

Heeft het water dat in uw spa zit een troebele of groenige gloed? Bij een groenige kleur is er sprake van algengroei. Door de pH- en chloorwaarde te meten kunt u dit met reinigingsmiddelen gemakkelijk oplossen. Wanneer het water troebel is, zijn er hoogstwaarschijnlijk problemen met de filter. Controleer het filter en maak deze indien nodig schoon. Is het filter kapot? Vervang deze dan.

Verder onderhoud aan uw spa

Naast het controleren van de chloor- en pH-waarde in uw spa en het reinigen van het water en de filter bestaat het onderhoud aan uw spa uit nog een aantal andere zaken. Zo dient u de buitenkant en de randen van het apparaat zo af en toe schoon te maken.

Gaat u in de winter geen gebruik maken van uw bad? Wij adviseren om het bad aan te laten staan. Kiest u er toch voor om het bad uit te zetten dan is het erg verstandig om het bad leeg te laten lopen. Zo voorkomt u dat het water bevriest en schade aanricht in uw spa.

Informatie aanvragen!

Bent u opzoek naar meer informatie betreffende plunge pools, spa’s en hottubs? Neem vrijblijvend contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is een zwemspa en wat zijn de mogelijkheden?
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg