01 november 2020

Hoeveel chloor moet er in een spa?

Heeft u een spa of wilt u er graag een in uw huis of tuin laten aanleggen? Bent u benieuwd naar hoeveel chloor en onderhoud uw spa nodig heeft? Een spa is perfect om in te ontspannen na een lange dag, maar heeft ook onderhoud nodig. Gelukkig is dit onderhoud niet veel werk en heeft een spa niet veel chloor nodig vanwege de relatief kleine hoeveelheid water. Wilt u alles weten over waarom, hoeveel en wanneer u chloor moet toevoegen aan uw spa? In dit artikel leggen we alles uit.

Waarom voeg ik chloor toe aan mijn spa?

Door zelf in het water te stappen, de spa open te hebben staan of door zelfs helemaal niks te doen kunnen er bacteriën of virussen in het water van uw spa groeien. Deze bacteriën en virussen kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het chloor dat u toevoegt dood als het ware deze ongewenste verschijningen in uw zwembad waardoor het water van hoge kwaliteit blijft en u geen gezondheidsproblemen zult ervaren van deze bacteriën en virussen. Zo zorgt het chloor ervoor dat u geen last van uw luchtwegen, ogen en huid zal ervaren. Daarnaast is het voor de levensduur van een spa goed om schoon water te in uw bubbelbad te hebben.

Hoe vaak moet ik chloor toevoegen aan mijn spa?

Hoe vaak u chloor moet toevoegen aan uw spa is afhankelijk van hoe regelmatig u uw spa gebruikt. Doorgaans is één keer aanvullen genoeg, maar wanneer u uw spa vaker dan drie keer per week gebruikt raden wij een extra aanvulling zeer aan. Hoe en wanneer u uw spa moet voorzien van chloor? We leggen het hieronder uit.

Het water van uw spa bevat een pH-waarde en een chloorwaarde. Deze waardes geven aan hoe gezond het water in uw spa is. Idealiter schommelt het water tussen de 7.2 en 7.8 pH. Om dit te meten zijn er speciale meetapparatuur. Wanneer de meter geen pH-score tussen de 7.2 en 7.8 aangeeft heeft het geen zin om chloor toe te voegen. Met pH Plus of pH Min kunt u de pH van uw water verhogen of verlagen. Het apparaat dat uw pH-waarde heeft gemeten geeft ook een chloorwaarde aan. Deze waarde is perfect tussen de 1.5 en 2.0, maar is ook gezond tussen de 1 en 2.5. Om de chloorwaarde goed te krijgen en goed te houden moet u dus regelmatig chloor toevoegen. Voeg deze tabletten toe, laat de spa minstens een uur draaien en meet vervolgens de chloorwaarde opnieuw. De juiste dosering qua chloor is doorgaans zo’n 10 gram per 1000 liter.

De pH- en chloorwaarde van het water dat in uw spa zit dient u twee keer per week te meten. Het ideale moment om chloor en pH Plus of Min toe te voegen is ’s avonds. Zo zorgt u ervoor dat uw spa de tijd heeft om de toevoegingen te verwerken en kunt u de volgende dag direct weer gebruik maken van uw ontspanplek.

Wat zijn de verdere onderhoudswerkzaamheden?

Naast het controleren en in orde brengen van de pH- en chloorwaarde van het water heeft een spa nog andere onderhoudswerkzaamheden. Zo moet u 3 à 4 keer per jaar het water verversen, bladeren en ander vuil uit het water scheppen, en de randen en de buitenkant van de spa zo af en toe even grondig schoonmaken.

Informatie aanvragen!

Bent u opzoek naar meer informatie betreffende plunge pools, spa’s en hottubs? Neem vrijblijvend contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland