zeven persoons spa
21 juli 2022

Wat is goedkoper; een hottub of een spa?

Wat is goedkoper; een hottub of een spa? Wil je na een lange dag werk heerlijk relaxen? Een spa of een hottub is dan een hele goede oplossing. Er bestaan echter verschillende soorten bubbelbaden, voor sommigen is het zelfs niet duidelijk wat het verschil is tussen een hottub en een spa. Eén van de verschillen zit in de prijs van het product. Welke goedkoper is en wat de beste keus is voor jou lees je in dit artikel. 

Wat is het verschil tussen een hottub en een spa?

Spa, bubbelbad, hottub: Er bestaan veel verschillende woorden voor hetzelfde product. Wij kunnen ons daarom voorstellen dat jij je afvraagt wat het verschil is tussen een spa en een hottub. Hottub wordt tegenwoordig gebruikt als een algemeen woord voor een bubbelbad. Vroeger werd een hottub gezien als dat grote ronde houten bad dat door middel van houtverbranding opgewarmd werd. Deze kun je nog steeds kopen, maar zijn een stuk minder populair als de modernere spa’s.

Het woord spa is het algemene woord voor bubbelbaden die hydrotherapie als functie hebben. Dat is therapie door middel van water. 

Wat is goedkoper; een hottub of een spa?

Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten hottubs. Zo kun je kiezen voor een hottub met een kunststof buitenkant of voor een klassieke houten hottub. Daarnaast heb je ook de keus voor elektrische verwarming van het bad of voor de klassieke houtoven. Een kunststof bad is een stuk voordeliger dan een houten bad, een externe kachel is goedkoper dan een interne kachel. De prijs voor hottubs liggen daarom tussen € 1500,- en ruim € 12000,-. 

Spa’s kosten gemiddeld tussen € 5000,- en 20.000,-. Deze prijs is geheel afhankelijk van de grootte, functies, kwaliteit, het gebruikte materiaal en de prestaties. Bij de meeste spa leveranciers kun je terecht voor spa’s van verschillende niveaus. Je kunt dan denken aan voordelig geprijsde modellen, premium en luxe types. Elke categorie heeft functies van een ander niveau. 

Een hottub is daarmee dus meestal goedkoper dan een spa. 

Kiezen voor een hottub of spa?

Spa’s en hottubs lijken als product misschien veel op elkaar, toch zitten er veel verschillen tussen. Hottubs zijn ronde baden waarin het water opgewarmd kan worden. Je kunt met meerdere personen in de hottub plaatsnemen op zittingen aan de zijkant van het bad. De rechte rand van een hottub kan oncomfortabel voelen, zeker als je er een tijd in zit.  

Een spa is altijd vierkant of rechthoekig. Het water kan niet alleen opgewarmd worden, maar je kunt ook genieten van hydrotherapie. Zogenaamde jets zijn over de gehele spa op specifieke plekken geplaatst om voor een heerlijke massage te zorgen. Een spa heeft een bepaald aantal zit- en ligplekken. Deze zijn voorgevormd en bieden veel comfort.

Als je een bubbelbad wilt hebben voor het sociale aspect, of als je houdt van de klassieke uitstraling, kies dan voor een hottub. Wil je de gehele ervaring: Dus het sociale aspect maar ook de ware wellness ervaring van een echt bubbelbad? Kies dan voor een spa.

Spa’s bij Wellness Tuinier

Wat is goedkoper; een hottub of een spa? Op deze vraag heb je antwoord gekregen in dit artikel. Kies jij voor een spa? Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland! Bij ons heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Een duurzame spa van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Een modern en strak ontworpen spa. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Een uiterst exclusieve spa in een prachtig modern design. De spa heeft veel exclusieve kenmerken. Op dit moment is dit de beste en meest verfijnde spa die in Europa te koop is. Verschillende indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?