Wat is een hydropool? Wil jij een zwembad in je eigen tuin? Ben jij je daarom aan het oriënteren op gebied van zwembaden? Je zult dan gemerkt hebben dat er tegenwoordig enorm veel keus is op gebied van zwembaden; polyester zwembaden, polypropyleen baden, een plunge pool of een spa. Logisch dat je het even niet meer weet wat je moet kiezen. Want wat is bijvoorbeeld een hydropool en wanneer kies je voor dat type zwembad?

In dit artikel kun je lezen wat een hydropool precies is. Zo kun jij goed bepalen of dit type zwembad bij jouw situatie past. 

Wat is een hydropool?

Een hydropool is een zwembad dat voorzien is van een zwemmachine. Deze machine blaast water met kracht het zwembad in. Daardoor ontstaat er een krachtige stroming in het zwembad. De gebruiker van het bad kan hierdoor tegen de stroom in zwemmen. Dit type zwembad is daarom zeer geschikt voor mensen die echt willen zwemmen. De zwemmachine is in verschillende standen in te stellen, waardoor je op verschillende niveaus kunt trainen. 

Voor wie is een hydropool geschikt?

De hydropool is geschikt voor mensen die houden van zwemmen en op zoek zijn naar een manier om thuis goed te kunnen trainen. Zwemmen is heel goed om je conditie op te bouwen. Normaal gesproken ga je naar een openbaar zwembad waar je baantjes kunt trekken. In een normaal consumenten zwembad die je in de tuin laat plaatsen kun je niet dezelfde ervaring krijgen als bijvoorbeeld in een 50 meter bad. Dit kan wel in een hydropool! Daarnaast is de zwemmachine in verschillende standen te zetten. Daardoor is het geschikt voor sporters van verschillende niveaus. 

Een hydropool is echter niet alleen geschikt voor fanatieke sporters. Dit type zwembad is namelijk ook geschikt voor kinderen en mensen die van massagestralen houden. Het woord hydro in hydropool komt van hydrotherapie, een ander woord voor therapie door water. Bepaalde hydropools worden niet alleen geleverd met een zwemmachine, maar ook met massagejets. Je kunt in het bad dus heerlijk genieten van een massage. Dit type zwembad kun je dan ook zien als een combinatie van een spa en een normaal zwembad. 

Naast fanatieke sporters en fans van massagebubbels is de zwemmachine natuurlijk ook heel leuk voor kinderen. Het is namelijk alsof ze een klein golfslagbad hebben in hun eigen tuin. 

Een hydropool voor iedereen

Een hydropool is een type zwembad dat geschikt is voor de volgende situaties:

  • Mensen die houden van zwemmen als sport;
  • Professionele zwemmers of atleten die thuis willen trainen;
  • Mensen die een zwembad willen met meerdere mogelijkheden;
  • Gezinnen met kinderen die meer willen dan een standaard zwembad;
  • Voor personen die de volledige wellness ervaring willen in één bad; sporten en een massage achteraf. 

Een hydropool kopen bij Wellness Tuinier

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: Wat is een hydropool? Een hydropool is op het eerste oog een zwembad met een specifieke functie: Zwemmen als sport. Het is echter een veelzijdig zwembad, daardoor is het bad geschikt voor veel meer situaties. 

Wil jij ook graag een hydropool in de tuin? Bij Wellness Tuinier kun je enkele prachtige hydropools bestellen. Onze hydropools bieden je de volgende voordelen:

  • Een krachtige zwemmachine: Een normale jetstream levert ongeveer 45 m3/u. De  zwemmachine op onze hydropools leveren maar liefst 400 m3/u. Daardoor zijn de zwembaden zeer geschikt voor mensen die veel zwemmen en echt willen trainen. De machine is in 3 verschillende standen te zetten;
  • Ideaal formaat voor alle tuinen: De machine van een hydropool levert een bepaald vermogen. Daarom is het nodig om het bad in een standaard maat te leveren, zo wordt er optimaal rendement uit de zwemmachine gehaald. De hydro pool is alleen verkrijgbaar in 500 cm x 200 cm x 135 cm. Het voordeel is dat het bad daardoor in vrijwel elke tuin past;
  • Keus uit verschillende tegels: De hydro pool is standaard voorzien van Mozaïek tegels. Je kunt echter kiezen voor veel meer soorten tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een keus maken voor natuursteen; 
  • Extra opties: Zwemmachine, verlichting, Mozaïek betegeld en RVS skimmer, massagejets etc.
  • Drie verschillende types: Basic, Fun en Trainer.

Wil je één van deze hydropools bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende zwembaden geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende hydro pools of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Hydro pool

polypropyleen zwembad
Zwembad op het zuiden? Hier moet je rekening mee houden
Wat zijn de nadelen van een hydropool?
Wat zijn de voordelen van een hydropool?
Wat kost een hydropool?
Hoe groot is een hydropool?
Welke kleuren tegels kies je voor de hydropool?
Een hydropool met zwemmachine; wat is dat?
Welke tegels passen het beste bij een hydropool?