spa zelf aanleggen of laten doen
04 augustus 2022

Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?

Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat? Wil jij een zwembad in je eigen tuin? Tegenwoordig heb je dan veel keus. Je zou kunnen kiezen voor een mooi strak polypropyleen zwembad, een compact en knusse plunge pool of voor een spa. Sinds enkele jaren bestaat er echter nog een ander type zwembad; een zogenaamde hydropool. Wat is een hydropool precies en hoe lang duurt het om deze aan te leggen? In dit artikel kun je er alles over lezen. 

Wat is een hydropool?

Een hydropool is een zwembad voor de echte zwemliefhebber. Je kunt het zien als een normaal zwembad, maar het is bovendien voorzien van een krachtige jetstream zwemmachine. Deze jetstream blaast als het ware water met kracht het bad in. De bedoeling hiervan is dat je tegen de stroom in gaat zwemmen. Je blijft als het ware op de plaats zwemmen, waardoor je heel lang door kunt blijven zwemmen. Dit levert een flinke work-out op. 

Het grote voordeel van een hydropool is dat je echt kunt zwemmen zonder dat je een enorm zwembad in je tuin hoeft aan te leggen. 

Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?

Een hydropool is een zwembad in standaard maten. Je hoeft dus niet de maten naar wens door te geven zoals bij een polypropyleen zwembad. Een hydropool kan daarom snel geleverd worden als je deze besteld. Na het bestellen van het bad zal er een afspraak gemaakt worden om de hydropool aan te leggen. In de meeste gevallen zal dit enkele dagen duren. Je kunt dan denken aan een dag of vier. Het proces van het aanleggen van de hydropool kan er als volgt uitzien:

  • Dag 1: Uitgraven grond, betonvloer storten;
  • Dag 2: Hydropool plaatsen, techniek aansluiten;
  • Dag 3: Tegels plaatsen in het zwembad;
  • Dag 4: Randafwerking plaatsen en zwembad vullen.

Door omstandigheden kan dit proces er anders uitzien. Dat hangt bijvoorbeeld af van de werkzaamheden die gedaan moeten worden in de tuin. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan graafwerkzaamheden of het verlagen van de grondwaterstand. 

Wanneer kun je een hydropool het best laten aanleggen?

Net als een zwembad kun je de hydropool het beste in de late zomer tot het vroege najaar laten aanleggen. In deze periode is de grondwaterstand het laagst. Je hebt daardoor de minste kans dat je problemen krijgt met het grondwater. Dit levert tijdwinst op en zorgt bovendien voor minder kosten. Daarnaast is deze tijd het meest gunstig voor de gehele tuin. Het aanleggen van een hydropool heeft namelijk een flinke weerslag op de tuin. Mocht je dit in het voorjaar of in de zomer doen, dan heeft de tuin veel moeite om te herstellen. Als jij een mooie afgewerkte tuin wilt in de lente en zomer, laat de hydropool dan in het vroege najaar aanleggen. 

Een hydropool bestellen bij Wellness Tuinier

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat? Wil jij ook graag een hydropool in de tuin? Bij Wellness Tuinier kun je enkele prachtige hydropools bestellen. Onze hydropools bieden je de volgende voordelen:

  • Een krachtige zwemmachine: Een normale jetstream levert ongeveer 45 m3/u. De  zwemmachine op onze hydropools leveren maar liefst 400 m3/u. Daardoor zijn de zwembaden zeer geschikt voor mensen die veel zwemmen en echt willen trainen. De machine is in 3 verschillende standen te zetten;
  • Ideaal formaat voor alle tuinen: De machine van een hydropool levert een bepaald vermogen. Daarom is het nodig om het bad in een standaard maat te leveren, zo wordt er optimaal rendement uit de zwemmachine gehaald. De hydro pool is alleen verkrijgbaar in 500 cm x 200 cm x 135 cm. Het voordeel is dat het bad daardoor in vrijwel elke tuin past;
  • Keus uit verschillende tegels: De hydro pool is standaard voorzien van Mozaïek tegels. Je kunt echter kiezen voor veel meer soorten tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een keus maken voor natuursteen; 
  • Extra opties: Zwemmachine, verlichting, Mozaïek betegeld en RVS skimmer, massagejets etc.
  • Drie verschillende types: Basic, Fun en Trainer.

Wil je één van deze hydropools bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende zwembaden geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende hydro pools of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!