08 augustus 2022

Welke tegels passen het beste bij een hydropool?

Lijkt het jou ook heerlijk om een zwembad te hebben in je eigen tuin? In deze tijd heb je veel keuze wat zwembaden betreft. Kies je voor een mooi, strak polypropyleen zwembad? Of toch liever een plungepool of een spa? Of ga je voor een hydropool? Steeds meer mensen kiezen voor de laatste optie. Naast de keuze voor het zwembad is het ook belangrijk om na te denken over de tegels rondom het zwembad. Kies je voor betonnen tegels of keramische tegels? In dit blog gaan we dieper op dit onderwerp in.

Wat is een hydropool?

Een hydropool kun je zien als een normaal zwembad, maar voorzien van een krachtige jetstream zwemmachine. Het is een zwembad voor de echte zwembadliefhebber die graag aan zijn of haar conditie wil werken. De jetstreams in de hydropool zorgen namelijk voor tegenstroming in het zwembad, waardoor je tegen de stroom in moet zwemmen. Je zwemt als het ware steeds op dezelfde plek. Dit heeft als gevolg dat je heel lang kunt blijven zwemmen. Het grote voordeel van een hydropool is dat je echt kunt zwemmen zonder dat je een enorm zwembad in je tuin hoeft aan te leggen.

Welke tegels zijn het beste rondom de hydropool?

Een zwembad in je achtertuin; het is de ultieme droom van veel mensen. Niet alleen is het heerlijk om in de zomer een duik te nemen in je eigen zwembad, het is ook nog eens een meerwaarde voor je huis. Wil je graag een hydropool in je tuin, dan is het belangrijk om goed na te denken over het type tegels.

De vloer rondom de hydropool is belangrijk, want deze is voortdurend onderhevig aan externe factoren, zoals het weer. Elk type tegel heeft zo zijn eigen voordelen. We bespreken de drie belangrijkste type tegels voor de hydropool.

Tegels van glaspasta

Op dit moment is glaspasta één van de meest populaire coatings die gebruikt wordt op terrassen en vloeren rondom het zwembad. Tegels van glaspasta zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven en gaan jarenlang mee. Bovendien zijn de tegels in alle denkbare vormen (rond, rechthoekig, ovaal) te krijgen, waardoor ze makkelijk de vorm van het bassin kunnen volgen.

Email tegels

Een ander type tegel voor de hydropool is de emaille tegel. Dit type tegel is makkelijk te reinigen, omdat vlekken niet in de tegel trekken. Email heeft dezelfde voordelen als de tegels van glaspasta, al zijn ze iets duurder.

Keramiek tegels

De derde optie is een tegel van keramiek. Dit type tegel is bestand tegen klimaat variaties en gaat dus een leven lang mee. Daarnaast is het een tegel die makkelijk te onderhouden is; reinigen met water en een sopje is voldoende.

Een hydropool bestellen bij Wellness Tuinier

In dit blog hebben we je iets meer vertelt over de type tegels rondom de hydropool. Wil jij ook graag een hydropool in de tuin? Bij Wellness Tuinier kun je enkele prachtige hydropools bestellen. Onze hydropools bieden je de volgende voordelen:

  • Een krachtige zwemmachine: Een normale jetstream levert ongeveer 45 m3/u. De  zwemmachine op onze hydropools leveren maar liefst 400 m3/u. Daardoor zijn de zwembaden zeer geschikt voor mensen die veel zwemmen en echt willen trainen. De machine is in 3 verschillende standen te zetten;
  • Ideaal formaat voor alle tuinen: De machine van een hydropool levert een bepaald vermogen. Daarom is het nodig om het bad in een standaard maat te leveren, zo wordt er optimaal rendement uit de zwemmachine gehaald. De hydro pool is alleen verkrijgbaar in 500 cm x 200 cm x 135 cm. Het voordeel is dat het bad daardoor in vrijwel elke tuin past;
  • Keus uit verschillende tegels: De hydro pool is standaard voorzien van Mozaïek tegels. Je kunt echter kiezen voor veel meer soorten tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een keus maken voor natuursteen;
  • Extra opties: Zwemmachine, verlichting, Mozaïek betegeld en RVS skimmer, massage jets, etc.
  • Drie verschillende types: Basic, Fun en Trainer.

Wil je één van deze hydropools bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende zwembaden geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende hydro pools of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Hydro pool

polypropyleen zwembad
Zwembad op het zuiden? Hier moet je rekening mee houden
Wat zijn de nadelen van een hydropool?
Wat zijn de voordelen van een hydropool?
Wat kost een hydropool?
Wat is een hydropool?
Hoe groot is een hydropool?
Welke kleuren tegels kies je voor de hydropool?
Een hydropool met zwemmachine; wat is dat?