hoelang zwembad aanleggen
30 mei 2022

Een polypropyleen zwembad aanleggen; hoe lang duurt dat?

Een polypropyleen zwembad is een goede keus als je een zwembad wilt laten aanleggen in de eigen tuin, het biedt namelijk vele voordelen. Zo is een polypropyleen zwembad zeer onderhoudsvriendelijk, bovendien kan het in vrijwel iedere vorm gemaakt worden. Maar hoe lang duurt het eigenlijk om een polypropyleen zwembad aan te leggen? In dit artikel kun je er meer over lezen. 

Waarom kiezen voor een polypropyleen zwembad?

Met een zwembad van polypropyleen kies je voor duurzaamheid. Dit materiaal is namelijk volledig recyclebaar en wordt zelfs hergebruikt. Daarnaast is polypropyleen heel sterk, kras vast en goed bestand tegen warmte, bacteriën en chemicaliën. Daardoor is het materiaal beter bestand tegen allerlei invloeden dan polyester. Een polypropyleen zwembad kan bovendien in allerlei vormen en maten gemaakt worden. De wanden kunnen bovendien van een bepaalde kleur voorzien worden, waardoor je zwembad een hele eigen uitstraling en sfeer krijgt. Het oppervlak van de wanden is bovendien niet poreus. Zo is de kans op osmose in de wanden erg laag. Het kan nog wel eens gebeuren dat er in polyester zwembaden luchtbellen ontstaan, de kunststof wordt dan aangetast door het water door lichte scheurtjes in de oppervlakte. De gladde wanden van polypropyleen zwembaden gaan de groei van algen tegen, hierdoor heb je minder chloor nodig om het zwemwater te ontsmetten. 

Al deze eigenschappen zorgen voor een zeer duurzaam, gebruiksvriendelijk zwembad. Je kunt jarenlang genieten van een mooi zwembad met een strakke uitstraling. 

Wat kost een polypropyleen zwembad?

Polypropyleen zwembaden zijn niet de goedkoopste zwembaden. Als je kiest voor een zwembad van dit materiaal, dan kies je duidelijk voor kwaliteit. Dat vertaalt zich terug in de prijs. De prijs voor een polypropyleen zwembad is afhankelijk van meerdere factoren zoals de maat, eventuele opties, de randafwerking en eventuele afdekking. Je kunt rekenen op een totaalprijs voor het zwembad tussen €50.000 en €70.000. 

Een polypropyleen zwembad aanleggen; hoe lang duurt dat?

Polypropyleen zwembaden worden gemaakt door platen van polypropyleen aan elkaar te lassen. Als je de maten naar wens hebt doorgegeven, dan wordt het zwembad zeer degelijk en industrieel gefabriceerd. Het vervaardigen van het zwembad duurt enkele dagen. Daarna volgt de plaatsing van het zwembad, ook dit zal enkele dagen duren. In de meeste gevallen gaat het dan om een dag of drie. Het proces kan er als volgt uitzien: 

  • Dag 1: Uitgraven grond, betonvloer storten;
  • Dag 2: Zwembad plaatsen, techniek aansluiten;
  • Dag 3: Randafwerking plaatsen.

Dit proces kan door omstandigheden er anders uitzien. Het kan bijvoorbeeld in sommige gevallen nodig zijn om de grondwaterstand te verlagen. 

Wanneer kun je het best een zwembad plaatsen?

Je kunt een zwembad het best in het vroege najaar laten plaatsen. Tijdens deze periode is de grondwaterstand namelijk het laagst. Hierdoor heb je minder problemen met het grondwater, dit levert tijdwinst en kostenbesparing op. Bovendien is het de beste tijd voor de rest van de tuin. Een zwembad plaatsen is namelijk een flinke aanslag op de tuin. Door het in deze periode uit te voeren heeft de tuin tijd genoeg om te herstellen. Het levert een prachtig afgewerkte tuin in de lente op. 

Voorbereidingen voor het plaatsen van een zwembad

Er zijn een aantal voorbereiding die je kunt doen om de aanleg van een zwembad te vergemakkelijken. Zo is het belangrijk dat er een goede technische ruimte in de buurt van het zwembad aanwezig is. Deze mag zich niet verder dan 10 meter van het bad bevinden. In deze ruimte worden de technische delen van het zwembad aangesloten. In deze ruimte heb je een 230V aansluiting nodig en minimaal 16A stroomsterkte. 

Daarnaast heb je natuurlijk ook voldoende watertoevoer nodig, het liefst vanuit de technische ruimte. Er dient ook een aansluiting op het riool aanwezig te zijn. 

Ook belangrijk is de toegankelijkheid tot jouw erf. Het gat voor het zwembad wordt uitgegraven met een kraan, een kraan wordt tevens gebruikt om het zwembad in het gat te plaatsen. Je hebt dus vrij veel ruimte nodig om deze machines voldoende bewegingsvrijheid te geven. Zo’n 4 meter ruimtelijke toegang tot het erf is voldoende. 

Polypropyleen zwembad laten aanleggen

Een polypropyleen zwembad aanleggen duurt dus ongeveer drie dagen. Wellness Tuinier voert dit graag voor je uit! Je kunt bij ons terecht voor alle producten en diensten. Wij kunnen het polypropyleen zwembad in jouw gewenste vorm en formaat leveren, daarna plaatsen we het zwembad en we kunnen de gehele tuin naar wens renoveren.

Op onze website kun je een mooi beeld krijgen van de mogelijkheden. Wil je een polypropyleen zwembad bestellen? Vraag dan een offerte aan via onze website. Heb je vragen of wil je weten wat Wellness Tuinier voor jou kan betekenen? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?