18 januari 2021

Wat is een zwembadoverkapping?

Heeft u een zwembad en wilt u uw zwembad voorzien van een overkapping? Vraagt u zich af welke mogelijkheden er zijn en waarop u moet letten bij een zwembadoverkapping?

Een zwembadoverkapping is er om uw zwembad te beschermen en biedt nog een aantal andere voordelen. In dit artikel vertellen we u alles over zwembadoverkappingen en wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen.

Zwembadoverkapping?

Een zwembadoverkapping is bedoeld om de kwaliteit van uw water te waarborgen. Wij hebben diverse soorten zwembadoverkappingen en maken gebruik van een aantal exclusieve factoren. Onze zwembadoverkappingen kunnen qua hoogte variëren van zeer laag tot erg hoog.

De techniek en het materiaal die wij gebruiken maken onze overkappingen zo uniek. Onze zwembadoverkappingen zijn mooi, praktisch en uniek. Dit komt omdat wij gebruik maken van exclusieve en gepatenteerde zwembadoverkappingen.

Voordelen van een zwembadoverkapping

Aan het aanschaffen van een zwembadoverkapping kleven nogal wat voordelen. Wilt u weten welke voordelen dit zijn? Lees dan even het volgende rijtje:

  • Een zwembadoverkapping zorgt voor minder onderhoud aan uw zwembad. Hierdoor heeft u meer tijd om te genieten van uw zwembad.
  • Door uw zwembad te voorzien van overkapping blijft de temperatuur van het water hoger. Zo hoeft uw zwembad minder op te warmen en wordt uw energierekening lager.
  • Wij kunnen ook het terrasgedeelte naast u zwembad voorzien van overkapping.
  • Een zwembad met overkapping is een manier om uw tuin veilig te maken. Het risico dat spelende kinderen in het water vallen is verdwenen na het plaatsen van de zwembadoverkapping.

Verschillende soorten zwembadoverkapping

Wij kunnen uw zwembad voorzien van verschillende soorten overkappingen. Deze overkappingen kunnen losstaand zijn, maar ook aan een muur worden bevestigd. Wij hebben de volgende soorten zwembadoverkappingen in ons assortiment:

  • Vrijstaand: Onze vrijstaande zwembadoverkapping wordt rond uw zwembad en boordstenen geplaatst. Op aanvraag kunnen wij de zwembadoverkapping langer en/of breder maken. Zo kan uw terrasgedeelte ook overdekt worden gecreëerd.
  • Muraal: Een murale overkapping wordt geplaatst tegen één buitenmuur. De ene lange zijde is dan een muur, de andere lange zijde is van elementen van de overkapping. Deze overkappingssoort is ideaal voor zwembaden die parallel met de buitenmuur liggen.
  • Aanbouw: Heeft u een zwembad dat haaks op uw woning of andere ruimte staat? Wilt u dat wij een zwembadoverkapping plaatsen die als een aanbouw vanuit het huis over het zwembad staat? Dat is mogelijk en levert hele mooie resultaten op.
  • Ligt uw zwembad volledig ingesloten tussen 2 muren? Ook dan hebben wij een overkapping voor u. Dit kunnen wij zodanig doen dat de gehele vloerruimte vrij blijft.

Heeft u vragen over welke soort zwembadoverkapping voor u het meest geschikt is? Wilt u graag meer informatie of advies over de meest ideale zwembadoverkapping voor uw situatie? In gesprek met u vertellen we u graag meer. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

jacuzzi, spa, hottub en plunge pool

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembadoverkapping

Verschuifbare zwembadoverkapping aanschaffen: wat zijn de mogelijkheden?
overdekt zwembad
Heeft een zwembadoverkapping veel onderhoud nodig?
Hoe duur is een zwembadoverkapping?
overdekt zwembad
Zwembadoverkapping op maat laten maken