Welke verschillende zwembadoverdekkingen zijn er?
30 augustus 2022

Welke verschillende zwembadoverdekkingen zijn er?

Een zwembadoverdekking betaalt zijn investering dubbel en dwars terug. Niet alleen kun je langer gebruik maken van het zwembad, je kunt ook behoorlijk wat geld besparen op de energiekosten. Maar wat is een zwembadoverdekking precies en welke verschillende zwembadoverdekkingen zijn er? In dit blog vertellen we je er meer over.

Wat is een zwembadoverdekking?

Een zwembadoverkapping en een zwembadoverdekking worden vaak genoemd alsof het hetzelfde is, maar dit is absoluut niet het geval. Een zwembadoverdekking is een soort hal die over het zwembad bewogen wordt door middel van rollers of rails. Een zwembadoverdekking rust alleen op de rand van het zwembad of op het water. Het is een beweegbaar rolluik of dekzeil dat meegeeft onder druk.

Waarom is een zwembadafdekking belangrijk?

Het is zowel in de winter als in de zomer belangrijk om het zwembad af te dekken. Het is verstandig om in de winter een zwembadoverdekking te gebruiken, omdat je anders in het voorjaar al het water dient te vervangen. Niet alleen bespaart een zwembadoverdekking je veel tijd, het maakt het schoonmaken van het zwembad ook een stuk eenvoudiger.

In de zomer is een zwembadoverdekking ideaal om vervuiling en warmteverlies tegen te gaan. Zwembadwater wordt verwarmd door een ingebouwde zwembadverwarmer of door de zon. Deze warmte ontsnapt als je het zwembad niet afdekt in de nacht of wanneer je geen gebruik maakt van het zwembad. Een zwembadafdekking houdt de warmte in het water, wat jou weer tijd en energie bespaart. Ook zorgt een zwembadafdekking ervoor dat er geen bladeren of vuil in het water terechtkomen.

Een laatste voordeel van een zwembadafdekking is de veiligheid. Kinderen, maar ook huisdieren, kunnen gemakkelijk in het zwembad vallen en verdrinken als er geen zwembadafdekking is.

> Lees ook: Verschuifbare zwembadoverkapping aanschaffen: wat zijn de mogelijkheden?

Welke verschillende zwembadoverdekkingen zijn er?

Een zwembadoverdekking is permanent geïnstalleerd en wordt over het zwembad bewogen door middel van rollers of een rails. De zwembadoverdekking hoeft niet opgeborgen te worden in de zomer, je kunt hem gewoon naar achteren schuiven. Je kunt een zwembadoverdekking krijgen in verschillende vormen, zoals vierkant, plat of halfrond.

Het is ook mogelijk om verschillende hoogtes te kiezen, zodat de zwembadoverdekking precies over je zwembad past. Je kunt een zwembadoverdekking kopen die je met de hand over het wateroppervlak duwt, maar je kunt ook kiezen voor een zwembadoverdekking met afstandsbediening.

Zwembadoverdekking kopen bij Wellness Tuinier

In dit blog heb je alles kunnen lezen over de zwembadoverdekking. Wil je een zwembadoverdekking laten installeren? Kijk dan eens in het assortiment van Wellness Tuinier.

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij leveren en installeren zwembaden, spa’s, hydropools, zwemvijvers en nog veel meer. Wij graven niet alleen een gat en plaatsen het bad, wij gaan eerst een uitgebreid gesprek aan met jou! Hierin kun jij je wensen aangeven en voorzien wij je van onze kennis en advies. Aan de hand van dit gesprek maken wij een mooi ontwerp waarin we het zwembad op exact de goede plek plaatsen. Wij kunnen tevens de gehele tuin renoveren na het plaatsen van het bad. Ook kun je bij ons terecht voor het plaatsen van een buitendouche of een zwembadoverdekking en voor onderhoud aan je zwembad.

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?