kosten polypropyleen
24 mei 2022

Wat kost een polypropyleen zwembad?

Wil je graag een polypropyleen laten plaatsen in je tuin? Dan vraag je je vast af wat een polypropyleen zwembad kost. In dit blog vertellen we je alles over de voordelen van een polypropyleen zwembad, hoe lang het bad meegaat en wat een polypropyleen zwembad kost.

Wat zijn de voordelen van een polypropyleen zwembad?

Een polypropyleen zwembad is sterk, eenvoudig te onderhouden en duurzaam. Dit type zwembad is daarom zeer populair om te laten plaatsen in de tuin of als binnenzwembad. Maar een PP zwembad heeft nog meer voordelen, we hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

  • Strak en glad afgewerkt;
  • In diverse kleuren leverbaar;
  • Eenvoudig schoon te houden;
  • Antibacterieel materiaal, voelt aangenaam aan en is huidvriendelijk;
  • Lange levensduur;
  • Een polypropyleen zwembad is osmose vrij;
  • Dubbele UV bescherming;
  • Ontwerp, productie en installatie in eigen beheer bij Wellness Tuinier;
  • Volledig maatwerk mogelijk.

 Wat is polypropyleen voor materiaal?

Polypropyleen wordt ook wel polypropeen genoemd of afgekort als PP. Het is een thermoplastisch polymeer dat vele toepassingen kent. Eén van de grootste voordelen van polypropyleen is, is dat het een duurzaam materiaal is. Er wordt nauwelijk schade aangebracht door basen, oplosmiddelen en zuren en ook bacteriën hechten niet aan een wand van polypropyleen.

Niet alleen zwembaden worden gemaakt van polypropyleen. Het wordt ook gebruikt voor het maken van medische apparatuur, flessen, auto-onderdelen, plastic meubelen en touwen. Polypropyleen is een bijzonder sterke kunststof en is voor 99% recyclebaar. Dit maakt het een uitermate duurzaam en milieuvriendelijk product. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding zeer gunstig te noemen.

Hoe lang gaat een polypropyleen zwembad mee?

De levensduur van een polypropyleen zwembad is erg lang. Dit komt doordat het een zeer sterk materiaal is. Het gaat lang mee en behoeft nagenoeg geen onderhoud. Een zwembad van polypropyleen is krasvrij, vuilafstotend en verkleurt niet snel door UV straling. Een polypropyleen zwembad is bijna onverwoestbaar.

Niet alleen gaat een PP zwembad erg lang mee, het is ook nog eens duurzaam omdat het materiaal bijna volledig gerecycled kan worden. Dit maakt een polypropyleen zwembad een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een milieuvriendelijk zwembad.

Onderhoud en accessoires

Polypropyleen zwembaden worden door Wellness Tuinier op bijzonder vakkundige wijze geïnstalleerd. Daarnaast kunnen we je ook advies geven over het onderhoud en de reiniging van je zwembad. Accessoires die beschikbaar zijn voor een polypropyleen zwembad zijn onder andere een zwembadafdekking, een zwembadoverkapping, een zwembadverwarming, automatische waterbehandeling, zwembad verlichting en een zwembadrobot.

Moeten er na verloop van tijd reparaties uitgevoerd worden aan je zwembad? Dan kan Wellness Tuinier dit ook voor je uit handen nemen. Er kan onverhoopt iets kapot gaan aan je zwembad, wij lossen het graag voor je op. Hoewel een polypropyleen zwembad in principe weinig onderhoud nodig heeft, wij kunnen dit ook voor je doen.

Wat kost een polypropyleen zwembad?

Wil je graag een polypropyleen zwembad laten plaatsen en ben je benieuwd naar de kosten? Deze zijn geheel afhankelijk van jouw wensen en eisen. Hoe groot moet het zwembad worden? Welke vorm? Voor welke accessoires kies je? De exacte prijs is daarom moeilijk te bepalen, maar je kunt uitgaan van een startprijs rond de € 35.000 euro. Je hebt dan een polypropyleen zwembad van ongeveer 40 vierkante meter, inclusief lamellendek, pompen en filters. Wil je een specifieke prijs indicatie? Vraag dan een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie.

Polypropyleen zwembad laten plaatsen door Wellness Tuinier

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle mogelijke zwembaden, spa’s, plunge pools, hydro pools etc. Daarnaast bieden wij het belangrijke voordeel dat we het gehele project van A tot Z kunnen uitvoeren. Als je een zwembad door ons wil laten plaatsen, dan zullen we eerst met je in gesprek gaan. Wij vinden het namelijk belangrijk om jouw wensen te vervullen.

Door een aantal vragen te stellen krijgen wij een goed beeld hoe we aan jouw wensen kunnen voldoen. Hierna maken wij een ontwerp waardoor jij een goed beeld krijgt hoe het geheel eruit komt te zien. Je kunt enige aanpassingen aangeven of het ontwerp goedkeuren. Daarna ontvang jij een offerte waarin alle aanlegkosten gespecificeerd staan. Dan gaan we aan de slag met het aanleggen van het zwembad en eventuele tuinrenovatie.

Heb je interesse in onze producten en diensten? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?