Wat doet een zwembadrobot?|Wat doet een zwembadrobot?
30 augustus 2022

Wat doet een zwembadrobot?

Heb jij een zwembad in de tuin? Dan moet deze regelmatig schoongemaakt worden. Goed onderhoud is erg belangrijk bij een zwembad. Een zwembadrobot kan je veel schoonmaaktijd schelen. Tijdens hete zomerdagen hoef jij je dan niet meer druk te maken over het schoonmaken van het zwembad, maar kun je lekker genieten van het koele water.

Maar wat doet een zwembadrobot precies? Waar moet je op letten bij de aankoop van een zwembadrobot? En zijn er ook nadelen verbonden aan een zwembadrobot? In dit blog vertellen we je er meer over.

Wanneer kies je voor een zwembadrobot?

Er zijn verschillende manieren om je zwembad schoon te houden. Natuurlijk kun je het allemaal zelf doen, maar als je hier geen tijd voor hebt of zin in hebt, dan zou je er aan kunnen denken om iemand in te huren voor zwembadonderhoud. Voor de meeste mensen is dit geen optie en eigenlijk is het ook helemaal niet nodig.

Een andere optie is de zwembadrobot. Niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Voor wie is de zwembadrobot een ideale oplossing? We zetten een aantal situaties voor je op een rijtje.

Je hebt niet veel vrije tijd

Werk je fulltime en heb je daarnaast een gezin om voor te zorgen? Dan wil je je vrije tijd liever in het zwembad doorbrengen dan dat je druk bezig bent met het schoonmaken van het zwembad. Een zwembadrobot is dan geen overbodige luxe.

Je hebt last van je gezondheid

Het handmatig schoonmaken van het zwembad is een flinke workout. Heb je een slechte rug of kamp je met andere fysieke klachten? Dan is het schoonmaken van het zwembad niet je favoriete hobby. Een zwembadrobot kan dit werk voor je uit handen nemen.

Je wilt gezonder zwemwater

Een zwembadrobot zorgt ervoor dat je hele zwembad goed schoongemaakt wordt. Al het vuil dat je met je blote oog niet kunt zien wordt weggefilterd. Elk deel van het zwembad wordt, door gebruik te maken van slimme navigatie, goed schoongemaakt. Daar kan zelfs een zwembadstofzuiger niet tegen op.

Je wilt de levensduur van je zwembadpomp verlengen

Maak je geen gebruik van een zwembadrobot? Dan worden je zwembadfilters zwaar belast. Een zwembadrobot maakt gebruik van eigen filters en stroombron, met als gevolg dat je zwembadpomp een langere levensduur heeft.

Het is milieuvriendelijk

Als je gebruik maakt van een zwembadrobot, dan heb je minder chemicaliën nodig om je zwembadwater schoon te houden. Daarnaast zijn de nieuwste zwembadrobots energiezuinig, wat ook weer positief is voor het milieu.

> Lees ook: Wat zijn de voor- en nadelen van een zwembadrobot?

Wat doet een zwembadrobot?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een zwembadrobot?

Ben je enthousiast geraakt en wil je graag een zwembadrobot aanschaffen? De juiste keuze voor een bepaald type zwembadrobot hangt van een aantal factoren af. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Type zwembad

Wat voor soort zwembad heb je? Er zijn namelijk speciale zwembadrobots voor bovengrondse zwembaden en ondergrondse zwembaden. Daarnaast is de vorm van je zwembad ook belangrijk, omdat niet alle zwembadrobots even goed zijn in het bereiken van hoeken. Een andere belangrijke factor waar je rekening mee moet houden is de lengte van het snoer; let daarop bij de aankoop van een zwembadrobot.

Grondigheid

Bijna alle zwembadrobots zijn in staat om de bodem van het zwembad probleemloos aan te pakken en schoon te maken. Er zijn echter modellen die geen muren kunnen beklimmen of trappen kunnen schoonmaken. Er zijn ook robots die geen bochten kunnen maken of niet schoon kunnen maken tot aan het wateroppervlak.

Heb je last van veel vuil in je zwembad, zoals bladeren, vuil, zand en pollen? Dan kun je het beste kiezen voor een zwembadrobot met een grote filtermand.

Heeft een zwembadrobot ook nadelen?

Zoals je kunt lezen zijn er enorm veel voordelen aan een zwembadrobot, maar helaas hebben ze ook een aantal nadelen.
Eén van de nadelen is de hoge prijs. Als het gaat om zwembadreinigers, dan is een zwembadrobot het duurste product dat je aan kunt schaffen. Ga je liever voor een goedkoper alternatief? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een stofzuiger, een schepnet of borstels.

Een zwembadrobot heeft onderhoud nodig. Af en toe zal er iets vervangen moeten worden, en ook zullen de filters regelmatig schoongemaakt moeten worden, vooral als je een groot zwembad hebt.
Een laatste nadeel is dat je niet kunt zwemmen als de zwembadrobot aan het werk is. Ze zijn geaard met aardlekschakelaar stekkers; een elektrische schok is dus niet uitgesloten.

Zwembadrobot kopen bij Wellness Tuinier

Ben je op zoek naar een goede zwembadrobot? Bij Wellness Tuinier ben je aan het juiste adres. Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle mogelijke zwembaden, maar je kunt bij ons ook alles vinden op het gebied van zwembadonderhoud.

Bij de Wellness Tuinier kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen. Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad. Heb je vragen over de juiste beplanting rondom je zwembad? Of heb je iemand nodig die jouw zwembad onderhoudt? Ook daar kunnen we je mee helpen.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? De Wellness Tuinier heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt.

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.