Wat zijn de voor-
30 augustus 2022

Wat zijn de voor-, en nadelen van een zwembadrobot?

Als je een zwembad hebt, dan heb je ook te maken met onderhoud. Een zwembad schoonhouden is een intensieve klus. Zelfs als je gebruik maakt van een zwembadstofzuiger ben je al snel een uur kwijt aan het schoonmaken van de bodem en de wanden. Een zwembadrobot lijkt het perfecte alternatief te zijn.

Maar wat zijn de voor-, en nadelen van een zwembadrobot? In dit blog geven we je antwoord op deze vraag.

Wat zijn de voordelen van een zwembadrobot?

De aanschaf van een zwembadrobot brengt enorm veel voordelen met zich mee. Allereerst scheelt het je enorm veel tijd. Terwijl de robot jouw zwembad schoonmaakt, kun jij lekker in de zon zitten, genietend van een drankje. Het leven wordt niet beter, toch?
Een ander voordeel is dat een zwembadrobot elk hoekje van het zwembad schoonmaakt, er wordt geen enkel hoekje vergeten. Zelfs het vuil dat op het oog niet zichtbaar is wordt aangepakt door de zwembadrobot.

Als je jouw zwembad reinigt met een zwembadrobot, zorg je ook direct voor een verbeterde filtering van het zwembad. De zwembadrobot heeft zijn eigen filters, waardoor de zandfilters van het zwembad niet te zwaar belast worden. Minder vuil in het zwembad betekent ook dat je minder onderhoudsproducten nodig hebt.

Tot slot is het super gemakkelijk om je zwembad te onderhouden met een robot. Met een zwembadrobot zul je jouw zwembad vaker reinigen en heb je dus altijd een helder en schoon zwembad.

Wat zijn de nadelen van een zwembadrobot?

Eén van de grootste nadelen van een zwembadrobot is de prijs. Hier staat wel tegenover dat een zwembadrobot wel zo’n tien jaar lang meegaat. Als het gaat om zwembadreinigers, dan is een zwembadrobot het duurste product dat je aan kunt schaffen. Ga je liever voor een goedkoper alternatief? Dan kun je bijvoorbeeld denken aan een stofzuiger, een schepnet of borstels.

Een ander nadeel is dat een zwembadrobot er niet in slaagt om de trap in het zwembad te reinigen, dit zul je dus handmatig moeten doen.

Een zwembadrobot heeft onderhoud nodig. Af en toe zal er iets vervangen moeten worden, en ook zullen de filters regelmatig schoongemaakt moeten worden, vooral als je een groot zwembad hebt.

Een laatste nadeel is dat je niet kunt zwemmen als de zwembadrobot aan het werk is. Ze zijn geaard met aardlekschakelaar stekkers; een elektrische schok is dus niet uitgesloten.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een zwembadrobot?

Ben je enthousiast geraakt en wil je graag een zwembadrobot aanschaffen? De juiste keuze voor een bepaald type zwembadrobot hangt van een aantal factoren af. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Type zwembad

Wat voor soort zwembad heb je? Er zijn namelijk speciale zwembadrobots voor bovengrondse zwembaden en ondergrondse zwembaden. Daarnaast is de vorm van je zwembad ook belangrijk, omdat niet alle zwembadrobots even goed zijn in het bereiken van hoeken. Een andere belangrijke factor waar je rekening mee moet houden is de lengte van het snoer; let daarop bij de aankoop van een zwembadrobot.

Grondigheid

Bijna alle zwembadrobots zijn in staat om de bodem van het zwembad probleemloos aan te pakken en schoon te maken. Er zijn echter modellen die geen muren kunnen beklimmen of trappen kunnen schoonmaken. Er zijn ook robots die geen bochten kunnen maken of niet schoon kunnen maken tot aan het wateroppervlak.

Heb je last van veel vuil in je zwembad, zoals bladeren, vuil, zand en pollen? Dan kun je het beste kiezen voor een zwembadrobot met een grote filtermand.

Zwembadrobot kopen bij Wellness Tuinier

Ben je op zoek naar een goede zwembadrobot? Bij Wellness Tuinier ben je aan het juiste adres. Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle mogelijke zwembaden, maar je kunt bij ons ook alles vinden op het gebied van zwembadonderhoud.

Bij de Wellness Tuinier kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen. Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad. Heb je vragen over de juiste beplanting rondom je zwembad? Of heb je iemand nodig die jouw zwembad onderhoudt? Ook daar kunnen we je mee helpen.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? De Wellness Tuinier heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt.

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?