08 augustus 2022

Een hydropool met zwemmachine; wat is dat?

Heb je weleens gehoord van een hydropool met zwemmachine? Steeds meer mensen kiezen voor een hydropool in hun tuin. Het grote voordeel van een hydropool is dat je kunt zwemmen in je eigen tuin, zonder dat je een enorm zwembad hoeft aan te leggen.

Een hydropool is als een normaal zwembad, alleen is deze voorzien van een jetstream zwemmachine. Deze jetstreams zorgen voor een krachtige stroom in het water, waardoor je als het ware tegen de stroom in zwemt. Dit geeft je de mogelijkheid om zeer lang te zwemmen, zonder dat je hiervoor een groot zwembad nodig hebt. Je zwemt namelijk steeds op dezelfde plek. Maar wat is een zwemmachine precies? Wat is het verschil tussen jetstreams en een zwemmachine? En hoe moet je een zwemmachine bedienen? In dit blog leggen we het aan je uit.

Wat is een zwemmachine precies?

Steeds meer mensen kiezen voor een zwembad in de tuin. Niet alleen om te kunnen ontspannen, maar ook om in te sporten. Een hydropool is dan ideaal. Het is een relatief klein zwembad, maar je kunt er enorm veel voordelen uit halen.

Een hydropool is voorzien van een zwemmachine. Zo’n zwemmachine wordt ook wel een tegenstroom turbine, zwem turbine of tegenstroominstallatie genoemd. Voor mensen die sportief willen zwemmen is een hydropool met zwemmachine een uitkomst. Een zwemmachine zorgt ervoor dat er een brede en krachtige stroom opgewekt wordt, die gelijkmatig om het lichaam heen stroomt. Deze stroom voelt als een natuurlijke stroming, zoals je het in een rivier zult ervaren, en kan qua kracht aangepast worden aan het niveau van de zwemmer. Zonder het lichaam te belasten wordt het helemaal getraind; beenspieren, bilspieren, borstspieren, armspieren en rugspieren.

Wat is het verschil tussen een jetstream en een zwemmachine?

Wil je graag een hydropool in je tuin? Dan heb je de keuze tussen een hydropool met jetstreams of een hydropool met zwemmachine. Dit zijn twee verschillende machines die een verschillend type stroming produceren. Een jetstream geeft je het gevoel alsof je tegen een brandweerspuit in zwemt, terwijl een zwemmachine je het gevoel geeft alsof je in een rivier zwemt. Het gevoel van een meer natuurlijke stroming.

Een jetstream wordt door een pomp aangedreven waarbij er 60.000 liter water per uur door twee gaten in de wand van de hydropool stroomt. Een zwemmachine is geen pomp, maar een turbine. Deze turbine verdeelt tussen de 160.000 en 550.000 liter water over een bredere stroming. Omdat de zwemmachine het gevoel geeft van een natuurlijke stroming, wordt deze door zwemmers als zeer prettig ervaren. Zwemmachines zijn daarnaast qua energie ook een stuk zuiniger dan jetstreams.

Hoe bedien je een zwemmachine?

Een zwemmachine kan op drie manieren bediend worden. De eerste mogelijkheid is via de wandbediening in de hydropool. Je kunt de zwemmachine op deze manier aan en uit zetten, maar ook harder en zachter. Een andere manier van bediening is de waterdichte afstandsbediening. Deze heeft dezelfde functionaliteiten als de wandbediening.  Het is ook mogelijk om de zwemmachine te bedienen met een app op je mobiel. Deze app geeft je de mogelijkheid om de zwemmachine tot in detail te bedienen.

Een hydropool met zwemmachine bij Wellness Tuinier

Ben jij op zoek naar een hydropool met zwemmachine? Dan ben je bij Wellness Tuinier aan het juiste adres. Bij Wellness Tuinier kun je enkele prachtige hydropools bestellen. Onze hydropools bieden je de volgende voordelen:

  • Een krachtige zwemmachine: Een normale jetstream levert ongeveer 45 m3/u. De  zwemmachine op onze hydropools leveren maar liefst 400 m3/u. Daardoor zijn de zwembaden zeer geschikt voor mensen die veel zwemmen en echt willen trainen. De machine is in 3 verschillende standen te zetten;
  • Ideaal formaat voor alle tuinen: De machine van een hydropool levert een bepaald vermogen. Daarom is het nodig om het bad in een standaard maat te leveren, zo wordt er optimaal rendement uit de zwemmachine gehaald. De hydro pool is alleen verkrijgbaar in 500 cm x 200 cm x 135 cm. Het voordeel is dat het bad daardoor in vrijwel elke tuin past;
  • Keus uit verschillende tegels: De hydro pool is standaard voorzien van Mozaïek tegels. Je kunt echter kiezen voor veel meer soorten tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een keus maken voor natuursteen;
  • Extra opties: Zwemmachine, verlichting, Mozaïek betegeld en RVS skimmer, massage jets, etc.
  • Drie verschillende types: Basic, Fun en Trainer.

Wil je één van deze hydropools bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende zwembaden geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende hydro pools of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!