Hoe groot is een hydropool? Ben jij op zoek naar een geschikt zwembad voor jezelf en denk je eraan om een hydropool aan te laten leggen? Een hydropool is een bepaald zwembad dat echt bedoeld is voor een specifieke doelgroep. Dit soort zwembaden zijn namelijk voorzien van een krachtige zwemmachine. Deze blaast met kracht een waterstraal uit één kant van het bad. De bedoeling hiervan is dat je tegen deze stroom in gaat zwemmen. Een hydropool is daarom vooral aantrekkelijk voor mensen die echt willen kunnen zwemmen in hun zwembad. 

Lijkt zo’n zwembad je wel wat, maar vraag jij je af hoe groot een hydropool is? In dit artikel krijg je daar antwoord op!

Hoe groot is een hydropool?

Een hydropool heeft een specifieke functie: De zwemmachine zorgt voor waterstralen waardoor de gebruikers tegen deze stralen in kunnen zwemmen. Om optimaal rendement uit deze zwemmachine te halen moet de hydropool een standaard maat hebben. Je kunt je misschien voorstellen dat je de hydropool wel groter zou kunnen maken, maar dan heeft de zwemmachine veel minder effect op het water. Maak je het bad kleiner, dan verminder je de zwemervaring als gebruiker, ook dat is niet de bedoeling. 

De grootte van een hydropool is daarom aangepast aan de zwemmachine. Je koopt daarom altijd een standaard maat bad. De maten van een hydropool zijn:  500 cm x 200 cm x 135 cm. Dit type zwembad past daardoor in vrijwel alle Nederlandse tuinen. 

Heb ik voldoende ruimte in mijn tuin voor een hydropool?

Nu je weet hoe groot een hydropool is, kun je bepalen of er genoeg ruimte is in jouw tuin voor dit type zwembad. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een touw of lint te plaatsen die de grootte van het bad representeert. Zo kun je goed bepalen waar het bad eventueel zou passen. 

Hou goed rekening met de beste plek voor het zwembad, dit is op de meest zonnige plaats in jouw tuin. Ook zul je er rekening mee moeten houden dat er voldoende ruimte is langs en naast het bad. Je wilt er goed langs kunnen lopen en er moet voldoende ruimte zijn voor het technische gedeelte van het bad zelf. 

Kun je een hydropool op maat kopen?

Een hydropool wordt dus geleverd in een standaard maat. Dat betekent echter niet dat je vast zit aan een standaard bad. Bovendien kun je de hydropool natuurlijk ook gebruiken zonder dat de zwemmachine aan staat. De kracht van de zwemmachine is zelfs in te stellen. Zo kun je bijvoorbeeld flink trainen door de machine op een hoge stand te zetten, maar je kunt ook genieten van Hydro therapeutische massagestralen door de machine op de laagste stand te zetten. Je hebt dan een soort spa in de vorm van een zwembad. 

Andere opties waarvoor je kunt kiezen zijn de verschillende tegels in het bad, verlichting in het bad en verschillende skimmers. 

Je kunt het zwembad bovendien personaliseren door de omgeving van het zwembad helemaal eigen te maken. Dit kun je doen door een mooi terras naast het bad te plaatsen of misschien zelfs een overkapping over het bad. De mogelijkheden zijn eindeloos, jouw wellness specialist helpt je er graag bij!

Een hydropool kopen bij Wellness Tuinier

Hoe groot is een hydropool? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. 

Wil jij ook graag een hydropool in de tuin? Bij Wellness Tuinier kun je enkele prachtige hydropools bestellen. Onze hydropools bieden je de volgende voordelen:

  • Een krachtige zwemmachine: Een normale jetstream levert ongeveer 45 m3/u. De  zwemmachine op onze hydropools leveren maar liefst 400 m3/u. Daardoor zijn de zwembaden zeer geschikt voor mensen die veel zwemmen en echt willen trainen. De machine is in 3 verschillende standen te zetten;
  • Ideaal formaat voor alle tuinen: De machine van een hydropool levert een bepaald vermogen. Daarom is het nodig om het bad in een standaard maat te leveren, zo wordt er optimaal rendement uit de zwemmachine gehaald. De hydro pool is alleen verkrijgbaar in 500 cm x 200 cm x 135 cm. Het voordeel is dat het bad daardoor in vrijwel elke tuin past;
  • Keus uit verschillende tegels: De hydro pool is standaard voorzien van Mozaïek tegels. Je kunt echter kiezen voor veel meer soorten tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een keus maken voor natuursteen; 
  • Extra opties: Zwemmachine, verlichting, Mozaïek betegeld en RVS skimmer, massagejets etc.
  • Drie verschillende types: Basic, Fun en Trainer.

Wil je één van deze hydropools bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende zwembaden geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende hydro pools of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Hydro pool

polypropyleen zwembad
Zwembad op het zuiden? Hier moet je rekening mee houden
Wat zijn de nadelen van een hydropool?
Wat zijn de voordelen van een hydropool?
Wat kost een hydropool?
Wat is een hydropool?
Welke kleuren tegels kies je voor de hydropool?
Een hydropool met zwemmachine; wat is dat?
Welke tegels passen het beste bij een hydropool?