08 augustus 2022

Welke kleuren tegels kies je voor de hydropool?

Heerlijk ontspannen bij je hydropool op een warme zomerdag nadat je een paar ‘baantjes’ getrokken hebt, samen met vrienden en familie genieten van een barbecue; het zijn slechts een paar elementen van een perfecte zomerdag. De tegels die je kiest voor je hydropool dragen bij aan deze sfeer. Maar welke kleuren tegels kies je voor bij de hydropool? Wat zijn de mogelijkheden? En hoe kun je zwembadtegels het beste onderhouden? In dit blog leggen we het aan je uit.

Wat is het verschil tussen zwembadtegels en gewone tegels?

De tegels die je kiest voor je hydropool creëren het gevoel en de look van een oase in je tuin. Vooral mozaïek tegels voegen schittering en glans toe aan het water, waardoor het water er uitnodigend uitziet. Maar hoe zit het met zwembadtegels en gewone tegels; zijn deze hetzelfde?

Zwembadtegels zijn heel anders dan normale tegels die je gebruikt in de keuken of in de badkamer. Allereerst zijn ze een stuk duurzamer. Dit moet ook wel, want zwembadtegels worden regelmatig blootgesteld aan chemicaliën en zonlicht. Dit vraagt om een sterke tegel. Zwembadtegels worden bedekt door een extra glazuurlaag, waardoor ze bestand zijn tegen extra stress en verkleuring.

Verschillende soorten zwembadtegels hydropool

Als het gaat om zwembadtegels zijn keramische tegels, stenen tegels en glazen tegels het meest populair. Tegels van keramiek reflecteren licht, waardoor het water van de hydropool er blauwer uitziet. Wanneer de zon in het bad schijnt zal het mooi glanzen. Tegels van keramiek zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar en zijn gemakkelijk te onderhouden. Welke kleuren tegels je kiest voor je hydropool is geheel afhankelijk van de sfeer die je wenst in je tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een andere populaire optie zijn glazen tegels. Dit type tegel is duurzaam, milieuvriendelijk en minder poreus dan andere zwembadtegels. Glazen tegels kunnen worden gebogen. Dit maakt het mogelijk dat het gehele oppervlak van de hydropool bedekt kan worden. Daarnaast hebben glazen tegels een artistieke uitstraling, één van de redenen waarom steeds meer mensen kiezen voor glazen tegels.

Een andere goede optie is stenen tegels. Stenen tegels geven het zwembad een natuurlijke uitstraling.

Welke kleuren tegels bij hydropool?

Welke kleur tegels je kiest voor je hydropool is geheel afhankelijk van je eigen smaak en wat voor uitstraling je wilt hebben in je tuin. Uiteraard is de keuze ook afhankelijk van het type tegel dat je kiest. Kies je voor keramiek, dan kun je kiezen uit oneindig veel kleuren en patronen. De keuze wordt een stuk kleiner als je kiest voor glas of natuursteen.

Hoe kun je zwembadtegels het beste onderhouden?

Als je jouw zwembadtegels goed onderhoud gaan ze een stuk langer mee dan wanneer je dit niet doet. Des te meer zorg, reiniging en onderhoud je geeft aan je tegels, des te langer gaan ze mee. Is er een tegel gebroken of gebarsten? Vervang deze dan meteen. Zo kan de gebroken tegel niet de overige tegels beschadigen. Wanneer een tegel namelijk gebroken of gebarsten is, dan verspreidt dit zich snel naar de omliggende tegels. Dit kan leiden tot meer problemen of een grote reparatie aan je zwembad.

Daarnaast is het belangrijk om de chemie van het zwembad in de juiste conditie te houden. Dit houdt de zwembadtegels als nieuw. Maak het zwembad regelmatig schoon en voer regelmatig onderhoud uit. Controleer ook de chemicaliën van het zwembad om er zeker van te zijn dat chloor, de pH en alkaliniteit altijd op het juiste niveau is.

Is de pH waarde te hoog? Dan kan dit leiden tot vlekken of kan het voegmiddel eroderen. Is de pH waarde te laag? Dan kan er algenvorming of kalkaanslag ontstaan in het zwembad. Je kunt de chloor-, en pH waarde het beste drie keer per week controleren.

Zorg voor de zwembadtegels

Om de tegels van je zwembad te beschermen kun je zorgen voor een goede zwembadafdekking. Dek het zwembad af als je deze niet gebruikt, zodat het water niet verdampt. Hoeveel water er verdampt hangt af van de temperatuur van het zwembad, de vochtigheid en de windsnelheid. Als de temperatuur van het zwembad bijvoorbeeld hoger is en de windsnelheid is ook hoog, maar de vochtigheid is laag, dan zal het water sneller verdampen. Als je je zwembad afdekt hou je niet alleen de tegels mooi, je verlaagt ook nog eens de verwarmingskosten.

Een hydropool kopen bij Wellness Tuinier

In dit blog hebben we je iets meer vertelt over de type tegels rondom de hydropool en voor welke kleur je het beste kunt kiezen. Wil jij ook graag een hydropool in de tuin? Bij Wellness Tuinier kun je enkele prachtige hydropools bestellen. Onze hydropools bieden je de volgende voordelen:

  • Een krachtige zwemmachine: Een normale jetstream levert ongeveer 45 m3/u. De  zwemmachine op onze hydropools leveren maar liefst 400 m3/u. Daardoor zijn de zwembaden zeer geschikt voor mensen die veel zwemmen en echt willen trainen. De machine is in 3 verschillende standen te zetten;
  • Ideaal formaat voor alle tuinen: De machine van een hydropool levert een bepaald vermogen. Daarom is het nodig om het bad in een standaard maat te leveren, zo wordt er optimaal rendement uit de zwemmachine gehaald. De hydro pool is alleen verkrijgbaar in 500 cm x 200 cm x 135 cm. Het voordeel is dat het bad daardoor in vrijwel elke tuin past;
  • Keus uit verschillende tegels: De hydro pool is standaard voorzien van Mozaïek tegels. Je kunt echter kiezen voor veel meer soorten tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een keus maken voor natuursteen;
  • Extra opties: Zwemmachine, verlichting, Mozaïek betegeld en RVS skimmer, massage jets, etc.
  • Drie verschillende types: Basic, Fun en Trainer.

Wil je één van deze hydropools bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende zwembaden geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende hydro pools of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Hydro pool

polypropyleen zwembad
Zwembad op het zuiden? Hier moet je rekening mee houden
Wat zijn de nadelen van een hydropool?
Wat zijn de voordelen van een hydropool?
Wat kost een hydropool?
Wat is een hydropool?
Hoe groot is een hydropool?
Een hydropool met zwemmachine; wat is dat?
Welke tegels passen het beste bij een hydropool?