hoelang zwembad aanleggen
22 augustus 2022

Hoe kun je zwembad tegels in het zwembad vernieuwen?

Een eigen zwembad in de tuin is geweldig als je wilt genieten van een verfrissende duik op een hete zomerdag, als je aan je conditie wilt werken of als je gewoon plezier wilt hebben met familie en vrienden. Een nadeel van een zwembad is dat het onderhoudsintensief is en dat er weleens iets mis kan gaan.

Zo komt het geregeld voor dat er een paar zwembad tegels gebarsten zijn of eraf zijn gevallen. Maar hoe kun je zwembadtegels in het zwembad vernieuwen? Hoe kan het dat zwembadtegels beschadigd raken of losraken? En hoe kun je zwembadtegels zelf vervangen? In dit blog leggen we het aan je uit.

Belangrijkste oorzaken van losgeraakte of beschadigde tegels

Zwembadtegels raken niet zomaar los of beschadigd. Vaak is het een teken dat er iets anders aan de hand is. De meest voorkomende oorzaken van losgeraakte of beschadigde tegels hebben we voor je op een rijtje gezet.

Drukverschillen

Wanneer het zwembad gevuld is met water, ondergaan de tegels waterdruk. Wanneer het zwembad leeg is ervaren ze tegendruk. Het is dus belangrijk dat de tegels voldoende weerstand hebben tegen water en verschil in temperatuur om een duurzame hechting van de tegels te waarborgen.

Voegbelasting

De voegen worden in hoge mate belast door chloor, het PH gehalte en het oxidatieproces. Ook overtollige groei van bacteriën en algen kunnen ervoor zorgen dat tegels beschadigd raken.

Bouwwerk

Een andere oorzaak van beschadigde tegels is het gebruik van materiaal van slechte kwaliteit en slecht uitgevoerd werk.

Aardverschuiving

Volgroeide boomwortels en een hoge grondwaterstand in de omliggende grond kunnen ook breuken en barsten veroorzaken.

Zwembad tegels in zwembad vernieuwen; hoe doe je dat?

Het klinkt misschien moeilijk om de tegels in een zwembad te vervangen, maar dat is het niet. Gaat het om een paar tegels, dan kun je het waarschijnlijk prima zelf doen. De kans is dan ook groot dat je het zwembad niet eens leeg hoeft te maken. Het is natuurlijk altijd verstandiger om een specialist in te schakelen, helemaal als het gaat om grotere reparaties.

Goed zwembadonderhoud; voorkomen is beter dan genezen

Als je in het bezit bent van een zwembad, dan is het belangrijk dat de veiligheid en hygiëne gewaarborgd blijft. Het maakt hierbij niet uit of je alleen met je gezin gebruik maakt van je zwembad, of dat je regelmatig vrienden en familie uitnodigt voor poolparty’s. Tegels raken geregeld los in een zwembad en jij bent als zwembad eigenaar verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan.

Zwembadtegels laten vernieuwen door Wellness Tuinier

Wil je tegels in je zwembad laten vervangen? Dan ben je bij Wellness Tuinier aan het juiste adres. allereerst zullen we kijken of de tegels los zitten of kapot zijn. Als dit het geval is, dan zorgen wij ervoor dat ze zo snel mogelijk vervangen worden.

Wist je dat tegels volledig onder water vervangen kunnen worden? Dit scheelt behoorlijk in de kosten van waterverlies en andere kosten die erbij komen kijken. Naast het vervangen van de tegels kijken we ook naar de algemene gesteldheid van het zwembad. Zitten er bijvoorbeeld ergens lekkages? Hoe staat het met de kitranden en het voegwerk? Functioneert de onderwaterverlichting nog op een juiste, veilige wijze? Zijn de roosters, glijbanen en trappen op de juiste manier gemonteerd? Voorkomen is immers beter dan genezen.

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden en andere wellness producten. Daarom hebben wij veel ervaring met het plaatsen van het bad, dit kan de levensduur van het zwembad aanzienlijk verlengen. Je kunt bij ons terecht voor het hele project, van het ontwerpen van de gehele tuin, het graven en plaatsen van het zwembad tot de renovatie van de tuin.

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van de chatfunctie op de website en het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?