Wat kost een hydropool? De ontwikkeling op gebied van zwembaden gaat razendsnel. Tot een aantal jaar geleden had je als consument slechts drie keuzes als je een zwembad in je tuin wilde: Een opzet zwembad, een betonnen zwembad of een kunststof zwembad. Tegenwoordig is de keus eindeloos: Spa’s, polypropyleen zwembaden, zwemvijvers en zelfs een hydropool! 

Maar wat is dit precies voor een zwembad en wat kost een hydropool? In dit artikel lees je er meer over. 

Wat is een hydropool?

Een hydropool is een zwembad waar een jetstream machine in geplaatst is. Bepaalde hydropools zijn ook nog eens voorzien van jets om massagestralen het bad in de blazen. De zwemmachine zorgt voor waterverplaatsing. Deze komt met dusdanig veel kracht uit de machine, dat je wel moet zwemmen om niet naar de andere kant van het bad te drijven. Hydropools zijn dan ook speciaal gemaakt voor de fanatieke zwemmer. Je kunt echt trainen in dit soort baden, als je de machine op de hoogste stand zet, dan zorgt dat voor een flinke work-out! Na de work-out zet je de machine in een lagere stand en laat je het lichaam herstellen dankzij de massagestralen. 

Wat kost een hydropool?

Er zijn verschillende hydropools op de markt, een standaard prijs is daarom niet te noemen. Als je voor dit type zwembad kiest, dan kun je het best voor een hoogwaardig bad kiezen. Deze zijn voorzien van een goede motor die veel vermogen kan leveren. Zo kun je als fanatieke zwemmer echt sporten in het zwembad. Een basismodel hydropool, maar van wel van hoogwaardige kwaliteit kost ongeveer € 40.000,-. Het bad is dan voorzien van een comfortabele trap, 50 mm isolatie, ledverlichting, een tegenstroom installatie van 1.5 KW met twee verschillende standen en een skimmer van RVS. Dezelfde hydropool, maar dan voorzien van vier massagejets kost ongeveer € 41.000,-. 

Een luxe hydropool kost zo’n € 48.000,-. Deze heeft dezelfde standaard opties als het basismodel, maar wordt geleverd met een zeer krachtige zwemmachine. 

Is een hydropool duurder dan een normaal zwembad?

Een hydropool is een flink stuk duurder dan bijvoorbeeld een polypropyleen zwembad. Dat komt vooral door de toevoeging van de zwemmachine. Bovendien wordt de hydropool voorzien van tegels op de wanden en bodem van het bad. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor Mozaïek tegels. De prijs van een goede hydropool begint op een bedrag van € 40.000,-. Een polypropyleen bad van ongeveer hetzelfde formaat kost ongeveer € 12.000,-. 

Wanneer kiezen voor een hydropool?

Een hydropool is een bad dat gemaakt is voor mensen die echt willen zwemmen in hun eigen tuin. Dankzij de zwemmachine kun je een flinke workout doen in het bad. Dit type bad is dan ook vooral geschikt voor sporters en fanatieke zwemmers. Voor kinderen of mensen die houden van massagestralen is dit type bad echter ook geschikt. 

Je kunt het best kiezen voor een hydropool als je fanatiek wilt kunnen zwemmen. Het is een consumenten zwembad voor echte sporters. Maar het is ook een goede keus als je op zoek bent naar een zwembad dat gewoon wat meer biedt dan de standaard ervaring. 

Een hydropool kopen bij Wellness Tuinier

Wat kost een hydropool? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. 

Wil jij ook graag een hydropool in de tuin? Bij Wellness Tuinier kun je enkele prachtige en zeer hoogwaardige hydropools bestellen. Onze hydropools bieden je de volgende voordelen:

  • Een krachtige zwemmachine: Een normale jetstream levert ongeveer 45 m3/u. De  zwemmachine op onze luxe hydropools leveren maar liefst 400 m3/u. Daardoor zijn de zwembaden zeer geschikt voor mensen die veel zwemmen en echt willen trainen. De machine is in 3 verschillende standen te zetten;
  • Ideaal formaat voor alle tuinen: De machine van een hydropool levert een bepaald vermogen. Daarom is het nodig om het bad in een standaard maat te leveren, zo wordt er optimaal rendement uit de zwemmachine gehaald. De hydro pool is alleen verkrijgbaar in 500 cm x 200 cm x 135 cm. Het voordeel is dat het bad daardoor in vrijwel elke tuin past;
  • Keus uit verschillende tegels: De hydro pool is standaard voorzien van Mozaïek tegels. Je kunt echter kiezen voor veel meer soorten tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een keus maken voor natuursteen; 
  • Extra opties: Zwemmachine, verlichting, Mozaïek betegeld en RVS skimmer, massagejets etc.
  • Drie verschillende types: Basic, Fun en Trainer.

Wil je één van deze hydropools bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende zwembaden geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende hydro pools of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Hydro pool

polypropyleen zwembad
Zwembad op het zuiden? Hier moet je rekening mee houden
Wat zijn de nadelen van een hydropool?
Wat zijn de voordelen van een hydropool?
Wat is een hydropool?
Hoe groot is een hydropool?
Welke kleuren tegels kies je voor de hydropool?
Een hydropool met zwemmachine; wat is dat?
Welke tegels passen het beste bij een hydropool?