wattage spa
31 mei 2021

Hoeveel watt verbruikt een spa?

Heeft u een spa of denkt u erover na om een spa aan te schaffen? Vraagt u zich af hoeveel watt een spa nodig heeft? Spa’s zijn enorme comfortabele apparaten en alom geliefd. Om u te kunnen laten genieten van warm water heeft het apparaat echter stroom nodig en dat kost geld.

Wilt u weten hoeveel watt een spa verbruikt en hoeveel geld het kost om een spa te gebruiken? Dat vertellen we u in dit artikel.

Wat betekent Watt?

De term Watt is een natuurkundige meeteenheid om het vermogen van een apparaat aan te geven. Een watt is opgebouwd uit een eenheid van tijd en energie. Energie wordt uitgedrukt in joule.

Een Watt is één joule per seconde. Als voorbeeld wordt vaak een gloeilamp gebruikt. Een gloeilamp heeft een vermogen van 60 Watt. Dit betekent dat een gloeilamp 60 joules per seconde verbruikt.

Stroomverbruik spa: Hoeveel watt heeft een spa nodig?

Om een spa 24 uur per dag en zeven dagen per week warm te houden is er gemiddeld zo’n 6.000 Watt per dag nodig. Dit aantal kan uitschieters naar boven en beneden hebben vanwege de buitentemperatuur, eventuele neerslag en het aantal uur dat de deksel van het bad is. 6.000 Watt staat gelijk aan 6 KWh.

Met een gemiddelde stroomprijs komt dit uit op een bedrag dat ligt tussen de €1,00 en €1,40 per dag. Bij gebruik ligt dit zelfs wat hoger. Indien u uw bad dus bovengemiddeld gebruikt dan zijn deze kosten wat hoger. Ook het met enige regelmaat vervangen van het bad zorgt ervoor dat uw spa meer stroom zal verbruiken.

Tips om zuinig om te gaan met spa

Wanneer u een spa heeft dan wilt u natuurlijk dat uw stroomkosten zo laag mogelijk blijven. Om u daarbij te helpen geven we u een aantal tips:

  • Laat het bad aanstaan tenzij u langdurig het bad niet gaat gebruiken. Mensen die ervoor kiezen om het bad ’s nachts uit te zetten hebben een hogere energierekening dan mensen die het bad gewoon aan laten staan. Het opwarmen van het water kost namelijk meer stroom dan het behouden van de temperatuur.
  • Doe altijd de deksel op uw spa wanneer er niemand in het bad zit.
  • Zorg voor een aflopende deksel. Zo loopt regenwater van uw deksel af.
  • Plaats uw spa op een plek met beschutting of zorg voor beschutting om uw apparaat. Dit kan zeker invloed hebben op de temperatuur van het water.

Zuinige spa aanschaffen

Heeft u nog geen spa en zou u graag zo’n comfortabel bad willen aanschaffen? Wilt u graag een zuinige spa in uw tuin? De isolatie van een spa is erg bepalend voor het energieverbruik van het apparaat. Over het algemeen zijn de wat duurdere spa’s beter geïsoleerd dan de goedkopere varianten. Echter is het ook mogelijk om een goedkoper spa zelf beter te isoleren.

Meer weten over zuinige spa’s of het eventueel zelf isoleren van een spa? Neem gerust en geheel vrijblijvend eens contact met ons op.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving