spa een persoon
03 november 2020

Energie zuinige spa kopen

Wilt u graag een plek in uw tuin creëren waar u heerlijk kunt ontspannen na een lange werkdag? Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een spa? Spa’s zijn perfect voor ontspanning en gezelligheid en daarnaast ook nog eens erg bevorderlijk voor uw gezondheid.

Spa’s zijn er in verschillende prijsklassen en verbruiken, afhankelijk van uw spa, een bepaalde hoeveelheid stroom. Wilt u alles weten over deze stroomkosten hoe u een energiezuinige spa kunt vinden? In dit artikel leggen wij u alles uit.

Wat is een spa?

Een spa is eigenlijk de merknaam van een Amerikaans bedrijf dat deze bubbel spa’s fabriceerde. Zoals wel vaker, denk bijvoorbeeld aan luxaflex, is de merknaam van dit bedrijf overgenomen in ons vocabulaire tot een synoniem voor deze (buiten)bubbelbaden.

Spa’s zijn voorzien van zit- en ligplekken en hebben verschillende ingebouwde massagestralen. Het aantal stralen varieert, afhankelijk van de grote van uw spa, doorgaans van 35 tot wel meer dan 100 massagestralen en jets. Deze stralen zijn erg goed voor de ontspanning van uw spieren. De opties bij een spa zijn talrijk. Zo kunt u led verlichting, een trappetje, geluidsinstallatie en zelfs een tv-scherm laten inbouwen in uw spa.

Wat bedragen de energiekosten van een spa?

De aanschafprijzen van een spa variëren, afhankelijk van de grote, kwaliteit en een aantal andere zaken, tussen de 2.000 en de 15.000 Euro. De stelregel is dat een goedkope spa meer energie verbruikt vanwege de mindere isolatie die daarin zit. De energiekosten van een spa zitten in stand-by stand grofweg tussen de 0,70 en 1,35 Euro per dag. Bij gebruik lopen deze kosten ietwat op.

Op een dag dat u uw spa zo’n twee uur gebruikt kunnen deze kosten in sommige gevallen oplopen tot 1,70 per dag. Naast het aanschaffen van een spa met een goede isolatie zijn er nog meer dingen die u kunt doen om de stroomkosten van uw spa te beperken. Hieronder vertellen we u daar meer over.

Hoe ga ik zo energiezuinig om met mijn spa?

De manieren om uw energiekosten per dag te minimaliseren zijn divers. Stapt u tijdens het gebruik voor een korte tijd, 10 minuten of meer, uit het water? Doe dan de deksel op de spa. Warmte stijgt namelijk op en verdwijnt uit uw spa wanneer de deksel openstaat. Tijdens het gebruik ontkomt u hier natuurlijk niet aan, maar het is zonde om onnodig warmte te verliezen.

Een andere tip is om uw spa ’s nachts niet uit te zetten. Veel mensen denken dat dit stroom bespaart, maar het aan en uit gaan van het apparaat betekent dat de spa elke dag weer warmte moet opwekken. Dit kost meer stroom dan de temperatuur langere tijd gelijk te houden.

Spa aanschaffen?

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van deze ideale ontspanningsplek voor in uw tuin? Wilt u meer weten of spa’s? Op onze site hebben wij nog vele andere blogs, maar u kunt ons natuurlijk ook altijd benaderen voor advies op maat.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland