goedkope spa
31 mei 2021

Goedkope spa kopen

Zou u graag een apparaat in uw tuin willen waar u even helemaal kan ontspannen en tot rust kan komen? Lijkt het u fantastisch om een spa te hebben, maar heeft u wat moeite met de prijs van een spa? Spa’s zijn fantastische apparaten die een hoge mate van ontspanning bieden. Een van de weinige nadelen van een spa is de aanschafsprijs.

Bent u om deze reden op naar een goedkope spa? In dit artikel vertellen we alles over de prijs van een spa en goedkope spa’s.

Wat is een spa?

Omdat er nogal wat verwarring heerst over de woorden Spa en hottub leggen we vaak nog eventjes de verschillen uit. Weet u de verschillen al? Sla dit tussenkopje dan gerust over. Voor wie het toch nog graag even zeker wil weten; een spa is een bubbelbad met meerdere zit- en ligplekken, heeft verwarmd water en biedt massagestralen.

Een spa wordt door mensen als dé perfecte ontspanningsplek gezien. Een spa wordt in tegenstelling tot een hottub elektrisch verwarmd. Een hottub wordt opgewarmd doormiddel van een houtkachel.

Hoe duur is een spa?

Spa’s zijn er in allerlei prijsklassen. Zo zijn er de wat goedkopere basicuitvoeringen die exclusief installatie zo’n €1.500 kosten. Dit zijn de goedkoopste spa’s die er zijn. Wie iets meer ruimte, luxe en opties wil is vaak wel wat meer kwijt. Het is natuurlijk aantrekkelijk om te kiezen voor een goedkope spa, maar dit hoeft op de lange termijn niet per se goedkoper te zijn.

Dit omdat goedkope spa’s doorgaans slecht tot matig geïsoleerd zijn. Het opwarmen en warm houden van een goedkope spa kost dus meer energie waardoor het stroomverbruik toeneemt.

Opblaasbare spa’s: Een goedkope spa

Spa’s zijn er dus al vanaf zo’n €1.500. Vaak ligt de verkoopprijs wel wat hoger omdat mensen iets meer eisen hebben aan hun toekomstige ontspanningsapparaat. Omdat het aankopen van een spa nogal een fiks bedrag is zijn er tegenwoordig ook goedkopere alternatieven.

Zo is een opblaasbare spa een erg geschikt alternatief. De aanschafsprijs ligt behoorlijk lager en de energiekosten zijn vrijwel gelijk. Dit zijn grote voordelen van een opblaasbare spa. Het nadeel is dat het apparaat niet tot nauwelijks tegen een stootje kan. Eén loslopende en grijpgrage hond kan ervoor zorgen dat uw opblaasbare spa kapot is.

Stroomverbruik van een spa

Zoals gezegd verbruikt een goedkope spa meer stroom dan een wat duurdere variant. Dit omdat een goedkope spa slechter geïsoleerd is. Het verschil is isolatie kan in sommige gevallen al zorgen voor een prijsverschil van €0,05 tot €0,10 per dag. Op de lange termijn kan dit dus zorgen voor een behoorlijk hogere energierekening.

Afhankelijk van uw gebruik verbruikt een spa gemiddeld zo’n €0,70 tot €1,35 per dag in stand-bystand. Bij gebruik kan dit oplopen tot wel €1,70. Een goed geïsoleerde spa zit dus aan de onderkant van deze bedragen. Een goedkope spa zit in de bovenste regionen.

Goedkope spa kopen

Zou u graag meer informatie willen over het kopen van een goedkope spa? Lijkt het u fijn om met ons in gesprek te gaan over opties, mogelijkheden en prijzen? Neem gerust eens contact met ons op voor advies op maat!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland