23 november 2020

Hoe reinig je een spa?

Heeft u een spa of wilt u graag een spa aanschaffen? Bent u benieuwd naar hoe u een spa moet reinigen? Het onderhoud aan een spa is niet veel werk, maar moet wel even gebeuren. Wilt u alles weten over het schoonmaken van uw spa? In dit artikel leggen we u uit hoe en hoe vaak u uw spa moet reinigen en onderhouden.

Wat is een spa?

Een spa is een elektrisch bad met water dat wordt verwarmd en veel comfort biedt. Een spa heeft heerlijke zit- en ligplaatsen en beschikt over erg lekkere massagestralen die erg goed zijn voor uw spieren. Maar niet alleen voor uw spieren is een spa heel goed. Ook voor uw geest en mentale gesteldheid is het verblijf in een spa aan te raden. U kunt in een spa namelijk volledig tot rust komen en op die manier zal uw stressniveau aanzienlijk dalen.

Om optimaal gebruik te kunnen maken van uw spa is het wel belangrijk dat het water in uw apparaat en het apparaat zelf schoon zijn. Hoe u een spa moet schoonmaken? Dat vertellen we hieronder.

Reinigen van een spa

Wanneer u een spa heeft aangeschaft wilt u hier natuurlijk zo optimaal en lang mogelijk van kunnen genieten. Door een spa goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken zorgt u hier voor. Wat u moet doen om uw spa te reinigen:

  • Uw spa beschikt over een filter. Dit filter haalt alle zwevende deeltjes uit het water. Deze filter dient u, afhankelijk van uw gebruik, minimaal één keer per week te reinigen. Dit doet u door de cartridge uit de filter te halen en grondig af te spoelen. Eens drie weken raden wij aan om de cartridge in een emmer met reinigingstabletten te leggen. Laat de cartridge minimaal een uur liggen, spoel het voorwerp grondig af en plaats het weer in de spa.
  • Controleer tijdens het schoonmaken het filter op de werking. De cartridge moet u ongeveer elk half jaar vervangen, maar kan beschadigd zijn geraakt waardoor het onderdeel eerder vernieuwd moet worden.
  • Ververs het water in uw spa zo’n drie à vier keer per jaar. Zo houdt u de kwaliteit van het water hoog en zorgt u ervoor dat u nooit last heeft van water dat uw gezondheid kan schaden. Vies of vuil water kan namelijk irritatie aan huid, ogen en luchtwegen veroorzaken.
  • Wanneer u het water ververst kunt u ook direct de leiding schoonmaken. Zo voorkomt u aanslag of opstopping in de waterleiding van uw spa.
  • Sluit de deksel van de spa wanner u geen gebruik maakt van het voorwerp. Ook wanneer u tussendoor slechts korte tijd uit het water stapt raden wij aan om de spa af te sluiten. Zo voorkomt u dat vuil en andere ongewenstheden  in uw spa vallen en blijft het water warm.
  • Stap altijd schoon en met schone badkleding in uw spa. Voorkom dat u met zand aan uw voeten of iets dergelijks in het water stapt. Door uw badkleding niet met zeep te wassen zorgt u ervoor dat er geen zeepresten of andere reststoffen in het water komen.
  • Spoel de buitenkant eens per half jaar af met een tuinslang. Zo zorgt u ervoor dat uw spa schoon en mooi blijft.

Overig onderhoud aan uw spa

Naast het schoonmaken moet u ook andere onderhoudswerkzaamheden aan uw spaverrichten. Zo moet u minimaal één keer per week het water testen op chloor- en pH-waarde. Dit kan op verschillende manieren. Wanneer u het water heeft gemeten kunt u chloor of pH-plus/-min toevoegen aan uw water.

Spa aanschaffen?

Bent u op zoek naar een spa, hottub of zwemspa en wilt u graag in gesprek over de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Heeft u nog een aantal prangende vragen? Ook dan staat onze deur voor u open.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland